Simon Vadnjal: Kam smo zašli?

Simon Vadnjal, ki se je med drugim predstavil na Emi 2020, v novo leto vstopa z novo glasbeno zgodbo, novim videospotom za četrto avtorsko skladbo Kam?. Glasbenik, ki je le nekaj dni po v vstopu v leto 2021 znova postal očka, tako predstavlja še kako aktualno zgodbo, za katero je med drugim prispeval tudi besedilo.

'Kam? Pot vsaka zdi se mi enaka. A smo zašli?'Foto: Ana Gregorič

"Ob pogledu na ljubljanske ulice, ki so po začetku policijske ure vsak dan videti kot iz znanstvenofantastičnih filmov, sem dobil idejo za videospot. Kaj bi si ob teh prizorih mislil nič hudega sluteč vesoljček, ki bi zataval na Zemljo v kovid časih in skušal navezati stik?" je o navdihu za novo pesem in video zgodbo povedal Simon Vadnjal.

Pesem Kam? je znova sad sodelovanja avtorja glasbe Kevina Koradina in nizozemskega producenta Clifforda Goila. Snemanje vokalov je bilo prilagojeno trenutnim razmeram, saj je s pomočjo spleta in tehnologije potekalo na liniji Ljubljana, Karibsko otočje in slovenska Obala.

»S Simonom nadaljujemo skupno zgodbo in glasbeno pot. V vseh pogledih napredujemo kot tim in nova skladba Kam? je dober primer zrelega in kvalitetnega glasbenega sodelovanja,« pravi Kevin Koradin.

Simon Vadnjal na Emi 2020.Foto: Alesh Maatko

Režijo videospota je tudi tokrat prevzel Rudi Uran (Studio Kramberger Uran), ki je Simonu v odmevni pro bono akciji s skupino številnih sodelavcev pomagal že do videospota za pesem Pozabila navodila, za 3D animacije osrednjega lika – vesoljčka – pa je poskrbel Sergej Glacier (Glacier Peak Production).

Prazne ulice, trgi, zapuščena otroška igrišča. Takšni, na trenutke srhljivi prizori, so bili ena od stalnic preteklega leta in zaenkrat nič ne kaže, da bo kmalu drugače. Stanje duha v slovenski družbi ni rožnato, če se ozremo preko meja, ni dosti boljše ...

»Je še dobrega malo vsaj ostalo? A te sploh še kdo nasmeji?«

»Kam? Pot vsaka zdi se mi enaka. A smo zašli?«

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

25.1.2021

Mark Zebra priredil Tošetovo uspešnico Srce nije kamen

24.1.2021

Toše Proeski bi danes, 25. januarja, praznoval svoj 40. rojstni dan

24.1.2021

Dagi in Monika Avsenik znova božata z nežno country balado

17.1.2021

San di Ego: 'Hvala, ker nas že 8 let podpirate in poslušate našo musko'

17.1.2021

Kaj za 2021 obljublja Nino Ošlak?

Facebook

Twitter