ZABAVNO & DRUŽABNO

Silvestrski poljub zaznamoval Alfija

Alfi Nipič je nedavno praznoval glasbenega Abrahama, kar zagotovo ni malo. Legendarni pevec je naprej začel v zabavnih vodah, nato je od leta 1974 dalje navduševal v Ansamblu bratov Avsenik, v zadnjem obdobju pa je znova predan zabavni glasbi, med katerimi je tudi njegova zadnja skladba Kri ni voda.

Alfi Nipič
Alfi Nipič Foto: Alesh Maatko

Seveda je legendarnega pevca najbolj zaznamoval Silvestrski poljub, ki ga je leta 1971 ustvaril Jože Privšek, besedilo pa je napisal Dušan Velkavrh. Seveda so tu še Štajerska se veseli, Ostal bom muzikant, Vračam se domov, Heja heja, Poljane, dom prelepih dni, Oj, mi pa plešemo, 50 let, Valček s teboj, Vem, da tiho spiš, Moj kuža, Tu bom vedno doma ter številne druge, ki jih zagotovo ni malo.

Pel bo, dokler bo lahko

Alfi Nipič je, kot nam je dejal, vesel, da lahko praznuje tako lepo obletnico aktivnega udejstvovanja v glasbi, saj v teh vodah ni lahko preživeti. In tako bo tudi v bodoče, saj je 68-letni pevec še kako glasbeno aktiven, pel pa bo, kot pravi, dokler bo lahko, saj ima ne nazadnje glasbo rad in od nje živi že 50 let. Sicer pa si še naš legendarni pevec najbolj želi energije, kot jo ima nekdanji avstrijski evrovizijski predstavnik Udo Jurgens, ki pri svojih 78 letih prepeva kot navihan najstnik. Srečno Alfi Nipič.

Alfi Nipič
Alfi Nipič je vesel, da je v glasbi preživel. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button