EVROVIZIJA

Šest ukrajinskih mest želi gostiti Pesem Evrovizije 2017

Ukrajinska nacionalna televizija NTU, gostiteljica Pesmi Evrovizije 2017, javnosti sporoča, da se je na javni razpis za izbiro gostujočega evrovizijskega mesta prijavilo šest mest, in sicer Dnipro, Kharkiv, Kherson, Kijev, Lviv ter Odessa. Odločitev bo padla do 1. avgusta 2016.

Jamala je Ukrajini pripela drugo zmago.Foto: Alesh Maatko

Kako so pripravljena mesta in kaj lahko ponudijo prihodnje leto bo znano že 20. julija, ko se bodo v posebnem televizijskem šovu »Bitka za mesto« predstavili vsi kandidati. V šovu bodo sodelovali tako predstavniki mest kot tudi evrovizijski organizacijski komite, predstavniki medijev, ukrajinski glasbeni strokovnjaki, oboževalci ter drugi, ki so vtkani v glasbeno industrijo. Vsi skupaj bodo spregovorili o predlogih ter na koncu prišlo do zaključka, katero mesto bi bilo najbolj primerno za izvedbo Evrovizije 2017.

Jamala po zmagi v novinarskem središču v Stockholmu …Foto: Alesh Maatko

Kijev je že gostil Pesem Evrovizije, in sicer leta 2005. Prav tako so leta 2009 in 2013 gostili otroško Evrovizijo.

Po predstavitvi vseh šestih mest bodo, sicer ne v neposrednem televizijskem prenosu, izbrali dva superfinalista, odločitev o izbranem mestu pa bo evrovizijski organizacijski komite (skupaj z ukrajinsko nacionalno televizijo NTU) sporočil predvidoma 1. avgusta 2016.

Še preden se bodo vsa mesta predstavila javnosti, se bodo kandidati do 22. julija  predstavili tudi organizacijskem odboru. Med 22. julijem in 1. avgustom bosta nato organizacijski odbor in zveza EBA pregledala vso dokumentacijo, predvsem bodo pozorni na finančni zalogaj in dvorano, varnost v mestu ter seveda na ostalo infrastrukturo, ki je pomembna za nemoteno izvedbo največjega glasbenega tekmovanja.

Leta 2005 je izbor potekal v Kijevu, v Športni palači.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X