EVROVIZIJA

Se bo Srbija s čustveno balado Goodbye uvrstila v finale?

Te dni je veliko zanimanja požel tudi izbor Srbska pesem za Evropo, ki se je odvil v Beogradu. Tam so izbirali pesem, ki jo bo v Stockholmu zapela že pred tem izbrana izvajalka Sanja Vučić – ZAA.

Srbija se bo predstavila v drugem predizboru.Foto: RTS

Srbi so se odločili za čustveno balado, ki ima dve različici – srbsko (Iza osmeha) in angleško (Goodbye). A na Švedskem bomo pesem slišali v angleščini. Avtorica pesmi Goodbye je Ivana Peters, ki je o vsebini pesmi povedala: »Nasilje v kakršni koli obliki je zame nesprejemljivo. Ta pesem v središče postavlja uničevalno ljubezen, ki se na neki točki spremeni v psihično in fizično nasilje. Rada bi, da bi ljudje to prepoznali in začeli govoriti o tem. Ne smejo si zatiskati oči, na nek način morajo reagirati in nekaj ukreniti.«

Zelo sem hvaležna za neverjetno podporo, ki sem jo prejela do sedaj.
Resnično upam, da vam bo naša pesem všeč in da boste prepoznali globoka
čustva, ki jih skušamo skoznjo izraziti. Osnovna ideja je bila, da bi
ljudje začutili moč skladbe in razmislili o njenem sporočilu. Tudi
besedilo je precej močno. Upam, da boste malo naježili, ko jo boste
poslušali.

Sanja Vučić –
ZAA.

Pevka Sanja Vučić šteje 23 let in prihaja iz Kruševca. Že od malih nog je kazala talent za glasbo. Končala je tako nižjo kot srednjo glasbeno šolo v svojem rodnem kraju. Med študijem opernega petja je prepevala v različnih skupinah, od etno benda Bele vile do džez orkestra, s cerkvenim zborom Sveti Knez Lazar pa je obiskala Madžarsko, Belorusijo in Poljsko. Aprila 2002 se je pridružila bendu ZAA kot stalna članica, nastopili so na več kot 100 koncertih, kot so Exit, Love Fest, Nashville, Overjam Reggae v Sloveniji in Lake Fest v Nikšiću. V sklopu omenjenega benda je izdala tudi album What About, veliko pa snema tudi v studiih s številnimi avtorji in glasbeniki za radijske in televizijske jingle, reklame in podobno.

Ali bo Srbija, ki se bo s skladbo v angleščini predstavila šele drugič, odkar nastopa na Pesmi Evrovizije, uspešna, bo znano v 2. predizboru 12. maja 2016.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X