EVROVIZIJA

Ščepec evrovizijskega Hollywooda oziroma to je »creme de la creme«

Najbolj glamurozen dogodek na Pesmi Evrovizije je poleg razglasitve zmagovalca zadnja leta tradicionalen sprehod po skoraj stometrski rdeči preprogi. V tem primeru bi lahko rekli, da gre za evrovizijski »creme de la creme«, kjer so v ospredju vse sodelujoče države.

Glamurozno, a ne dih jemajoče

Pesem Evrovizije (še) ni Hollywood, zato so tudi letos nekateri
predstavniki z izborom večernih toalet krepko udarili mimo, da o
nerodnem fotografiranju, na katerem se nekateri nekateri niti postaviti
ne znajo za fotografiranje, ne govorimo.

Toda veličasten sprehod po znameniti rdeči preprogi ni le nepozaben dogodek, na katerem sodelujoči tekmovalci pokažejo svoje večerne in glamurozne toalete, gre namreč tudi za uradno otvoritev Pesmi Evrovizije. Letošnje odprtje se je zgodilo pred kraljevo palačo v Stockholmu, kjer ob Euroclubu, ki je sicer stičišče vseh (predvsem večernih in hkrati nočnih) druženj, ni manjkalo fotografskih bliskavic, kamer in številnih novinarjev, oboževalcev in gledalcev ter seveda še več varnostnikov zaradi aktualnih (terorističnih) razmer po svetu.

Predzadnja se je po rdeči preprogi sprehodila tudi naša ManuElla.Foto: Alesh Maatko

Po dvournem mimohodu, na katerem so najbolj blestele predvsem predstavnice nežnejšega spola, so se vse delegacije odpravile še v znamenito mestno hišo. Tam je vse pozdravila županja Karin Wanngård, zbrane pa so po uradnem govoru šefa Evrovizije Jona Ola Sanda navdušili še nekdanji švedski evrovizijski zmagovalci, med njimi tudi legendarni Björn Ulvaeus, član zasedbe ABBA ter seveda še aktualni zmagovalec Måns Zelmerlöw, Carola, Charlotte Perrelli, Loreen in Richard Herrey, ki je tokrat nastopil samostojno. Naj ob tem še zapišemo, da so zgodaj zjutraj pred kraljevo palačo izobesili na prav poseben ‘kraljevi’ način še 42 zastav vseh sodelujočih državah in tako na simbolen način pokazali spoštovanje do najstarejšega glasbenga tekmovanja v Evropi.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button