SANREMO

Sanremo mora biti kot Sanremo; znameniti festival bo marca 2021

Italijanska radiotelevizija RAI, ki po letu 2011 znova sodeluje na Pesmi Evrovizije, bo tudi prihodnje leto ponosno izpeljala svoj največji glasbeni adut, Festival della canzone italiana oziroma Sanremo 2021. Vse skupaj se bo tokrat odvijalo nekoliko kasneje, in sicer med 2. in 6. marcem, kar pomeni, da zmagovalec še lahko ujame evrovizijski rok.

Amadeus bo tudi prihodnje leto festivalski umetniški direktor.Foto: RAI

Televizija RAI se je za prihodnje leto, čeprav so zaradi pojava koronavirusa premlevali vse možne scenarije, odločila, da priljubljeni festival zabavne glasbe izpeljejo po tradiciji, saj sicer Sanremo ne bi bil Sanremo. Edina stvar, kar bo prihodnje leto drugačno, je datum izvedbe festivala, ki se ravno zaradi pojava koronavirusa seli iz februarja na marec 2021.

Sanremo 2020 je osvojil Diodato.Foto: RAI

Vse skupaj bo, kot zagotavljajo, potekalo v gledališču Ariston, in sicer med 2. in 6. marcem 2021 po tradicionalni formuli, ki smo jo vajeni zadnja leta. In glede na to, da bo festival potekal tik pred zadnjim rokom za oddajo pesmi na ESC 2021, bi se znalo zgoditi, da bi lahko bil zmagovalec Sanrema 2021 novi predstavnik Italije na Evroviziji 2021. Seveda, če se televizija RAI ne bo odločila kako drugače oziroma da bi zmagovalec Sanrema 2020, Diodato, dobil še eno priložnost …

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button