FESTIVALI

San Remo: Med mladimi slavil simpatični Antonio Maggia

V festivalskem večeru, ko smo se sprehodili skozi zgodovino najlepših skladb in se nostalgično spomnili nepozabnih italijanskih popevk, smo dobili tudi novega zmagovalca v kategoriji mladi. To je postal 26-letni Antonio Maggia, ki je tokrat prepričal s simpatično skladbo Mi servirebbe sapere.

Antonio Maggia je zmagovalec mladih upov.Foto: Radio Capris

V velikem sobotnem finalu festivala San Rema 2013, 16. februarja, se bo predstavilo vseh 14 izvajalcev v tekmovalnem delu, in sicer s skladbo, ki se je uvrstila v nadaljevanje tekmovanja.Predstavili se bodo: Marco Mengoni, Raphael Gualazzi, Daniele Silvestri, Simona Molinari & Peter Cincotti, Marta sui tubi, Maria Nazionale, Chiara, Almamegretta, Annalisa, Elio e le storie tese, Malika Ayane, Max Gazze’, Moda’, Simone Cristicchi. Gostje večera pa bodo: Andrea Bocelli, Bianca Balti, Claudio Bisio …

Seveda pa aplavza ni bil deležen le Antiono. Stoječe ovacije je doživel še legendarni voditelj San Rema Pippo Baudo, ki je kar 13-krat vodil festival. Mesto San Remo se mu je ob tej priložnosti zahvalilo za doprinos k festivalu in mu poklonilo nagrado za življenjsko delo – kipec v obliki zlatega leva in palme, kar je simbol San Rema.

Ob večeru kancon se so organizatorji spomnili še na voditelja Mikeja Bongiorna, ki je festival kar vodil 11-krat. Med prenosom so tik pred nastopom mladih tekmovacev slovesno okrili njegov kip.

Poleg tega so podelili še eno nagrado, in sicer nagrado kritike Mia Martini je med mladimi prejel Renzo Rubino.

Pippo BaudoFoto: Radio Capris
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X