TORINO 2022

San Marino do novega predstavnika skozi šov Una voce per San Marino

Novi predstavnik bo znan 19. februarja 2022

San Marino, ki sta ga na evrovizijskem odru še kako zaznamovala Valentina Monetta, ki je na velikem glasbenem odru stala celo štirkrat in Serhat, ki se je predstavil dvakrat, bo za evrovizijsko edicijo 2022 izbrala povsem novo pot. Televizija SMRTV namreč napoveduje šov Una voce per San Marino, ki bo na koncu prinesel novega ESC predstavnika.

Valentina Monetta je na evrovizijskem odru stala štirikrat. Foto: Alesh Maatko

Glede na to, da se je San Marino tako leta 2021 in še prej 2019 uvrstil v finale, imajo za novo evrovzijsko zgodbo velike načrte. Če strnemo se bo festival odvijal kar tri mesece, prepleten pa bo tako z novimi obrazimi kot z znanimi glasbeniki.

Festival se bo razvijal v treh mesecih in bo imel tako nastajajoče kot uveljavljene izvajalce. Udeležba ni omejena na državljanstvo in ali jezik. Najprej bodo tu t. i. avdicijske oddaje, nato bo sledil predizbor in za piko na i 19. februarja še veliki finale, kjer se bo skupaj predstavilo 18 tekmovalcev. Od tega se jih bo devet uvrstilo v finale skozi oddaje, preostalih devet uveljavljenig glasbenikov pa bo povabljenih. Zmagovalca bo na koncu okronala strokovna komisija.

Serhat je San Marinu leta 2019 pripel 19. mesto. Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X