EMA

San Di Ego niso ciljali na zmago

Člane hard rockerske skupine San Di Ego, ki so predstavili pesem Brez tebe, je k nastopu na Emi pritegnila želja po novi izkušnji in ponujena priložnost, da bi jih spoznalo širše občinstvo.

Skupina San Di Ego se sicer ni uvrstila v superfinale, a cilj je bil dosežen.Foto: Alesh Maatko

Trojna moč

Ljubezensko rock balado Brez tebe, sta napisala Nino Ošlak (glasba) in pa Igor Pirkovič (besedilo), aranžma pa je delo benda.

Roko na srce, fantje niso ciljali na zmago, njihov nastop je bila misija in dokaz, da rock, čeprav za nekatere ‘staromoden’, še zdaleč ni mrtev. Rock je slog življenja, s katerim živiš ali ne. Rock je glasba, ki izžareva posebno energijo, pa naj bo to v trši obliki ali kot mogočna balada. Fantje lahko rečejo, da so ta cilj lepo dosegli. Tako glasbeno kot vizualno so pustili svoj pečat.

Fantje so na odru več kot uživali.Foto: Alesh Maatko
Sergej Škofljanec za klavirjem.Foto: Alesh Maatko

Moč in melodična nota komada ni pustila ravnodušne niti člane žirije, predvsem ženskega dela, Darjo Švajger, ki je priznala, da sta jo tako celotna izvedba komada, kot neverjetni Škofljančev vokal res pogreli. Tudi druga članica žirije, Marlenna, je o komadu govorila pozitivno in mu priznala najlepši refren prireditve.

Melodično noto je pohvalil tudi Raay iz dvojca Maraaya, a pri tem pripomnil, da gre za formulo, ki močno spominja na preteklost, kar pa ima svojo stilno prednost.

San Di Ego je predstavil pesem Brez tebe.Foto: Alesh Maatko

Pozitivni komentarji so bili opaženi tudi na družbneih omrežjih, mnogo uporabnikov je nad pesmijo izrazilo veliko navdušenje. Torej vez, ki sta jo sklenila interpretacija in aranžma skupine San Di Ego ter glasba, ki jo je napisal Nino Ošlak, dejansko velja za zmagovalno. In ne nazadnje je pri tem svojo vlogo odigralo tudi moško-romantično besedilo Igorja Pirkoviča …

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X