ZABAVNO & DRUŽABNO

Samatha Maya: S tem videom sem želela nakazati dvojnost sveta

Samantha Maya po izdaji male plošče Venera odpira novo poglavje s pesmijo Sanjava (Runaway), za katero je posnela tudi videospot. »Glasbeno in produkcijsko smo želeli tokrat ustvariti nekaj bolj lahkotnega, na trenutke plesnega, a hkrati obdržati tisti Samanthin tipičen indie pop pridih,« je o novem singlu strnil Kevin Koradin.

Tudi pri vizualni uprizoritvi pesmi ostaja pri enaki ekipi. Matic
Gabriel, zadolžen za krasen video in promocijske fotografije, je ob
Samanthi Mayi in njenem ustvarjanju že od samega začetka. »Snemanje
videa vedno poteka tako, da Maticu predstavim svojo vizijo, on pa se
vedno potrudi, da točno to izvede. Pri sami predstavitvi koncepta se
večkrat ustavim in ga vprašam »Je to sploh logično, kar govorim? Ali to
izgleda dobro samo v moji glavi?« on pa me vedno preseneti z odgovorom
»Ja, točno vem kaj misliš«.

Samantha Maya novo pesem opisuje kot »le še eno filozofsko delo, ki ga namesto v knjige zapisujem v besedila pesmi.« Nekako postaja ta filozofski pristop do pisanja besedil njena stalnica, kar lahko slišimo tudi v tej pesmi. Pa vendar pesem tokrat opisujeta dva naslova, Sanjava in Runaway. Samantha pravi, da splošen koncept besedila opisuje prvi naslov, drugi pa se navezuje na glavni hook pesmi.

»Na splošno v pesmih predstavljam svoje misli, svoje mnenje o določeni temi. Tokrat sem se dotaknila tega, da v nič zares ne moremo biti popolnoma prepričani in da za to tudi vedno obstaja izhod oziroma odrešenje. To je, da gremo v neznano in tam poiščemo odgovor. Z besedilom tudi čim več ogovarjam poslušalca, saj ga želim popeljati s sabo na to pot.«

Samantha Maya izdala novo pesem.Foto: Matic Gabriel

“S tem videom sem želela nakazati dvojnost sveta, iz nekega »čarobnega« gozda v mesto, z dodanim pridihom magije, kjer glavnega igralca z urokom popeljem v »neznano« oziroma nekam drugam, ter mu predstavljam realnost kot si sama želim. Namreč sam do konca videa ne ve, da je le pod urokom.”

Vlogo je dobro odigral foto model in bobnar pri zasedbi UniFox, Leo Krajnc, na snemanje pa je Samantha Maya tokrat povabila tudi fotografa Žana Betija in snemalca Amadeja Hercoga, za »behind the scenes« material.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button