EMA

RTV Slovenija nima denarja za Evrosong 2013; kaj pa pokrovitelji?

Usoda Eme in sodelovanje Slovenije na Izboru za pesem Evrovizije 2013 je, kot kaže, še vedno negotovo, kljub temu, da je programski svet sprejel, nadzorni svet pa potrdil Programsko-poslovni načrt. Vse skupaj je sedaj v rokah manj ali več radodarnih pokroviteljev.

Bodo v Malmeju zavihrale slovenske zastave?Foto: Alesh Maatko

Slovenija na Evrosongu 2013?!

Zaradi nižjega proračuna, se bodo na RTV Slovenija v primeru, da za vezana projekta Ema
in Izbor za pesem Evrovizije 2013 ne pridobijo zadostnih sredstev pokroviteljev, tema
projektoma morali odpovedati. RTV Slovenija bo glede tega svojo odločitev posredovala kaj kmalu; upajmo na najbolje!

Gremo po vrsti … Razvedrilni program Televizije Slovenija bo s pomočjo javnega razpisa pričel s produkcijo nove petkove večerne oddaje z narodnozabavno vsebino. Oddaja Moja Slovenija se seli v nedeljski večerni termin, v sobotnem večernem terminu pa bo nova razvedrilna oddaja, ki ji bo sledila satirična oddaja. V nedeljo popoldne uvajajo mozaično oddajo z znanimi gosti, živimi glasbenimi nastopi in Big Bandom RTV Slovenija. Od ponedeljka do petka pa bo za zahtevnejše gledalce na sporedu lestvica slovenskih video spotov – oddaja Video družina Spotnikov.

Rok za plačilo kotizacije za sodelovanju na Evrosongu 2013 se izteče 15. decembra 2012.

Nadzorni svet RTV Slovenija je soglasno potrdil Programsko-poslovni načrt (PPN) za leto 2013. Ta ponedeljek je Programski svet RTV Slovenija že sprejel programski del PPN in dal pozitivno mnenje k finančnemu planu.

Programsko-poslovni načrt za prihodnje leto predvideva 120 milijonov evrov celotnih prihodkov, kar je 11,58 milijona evrov manj kot v letošnjem letu. Zaradi znižanja RTV-prispevka za 5 odstotkov javni zavod v prihodnjem letu iz tega naslova načrtuje 86,1 milijona evrov prihodka, kar je za 4,2 milijona evrov manj kot v letu 2012. Iz naslova oglaševanja pa bodo prihodki nižji za dva milijona evrov.

Zaradi prizadevanja vodstva RTV Slovenija, da bi se znižanje prihodkov čim manj odražalo na programskih vsebinah in morebitni njihovi krnitvi, bodo najbolj okrnjene investicije. Skoraj neokrnjene pa ostajajo vse tiste vsebine, ki nastajajo izključno na RTV Slovenija, vsebine za invalide oziroma o problematiki invalidov in programske vsebine za narodne manjšine.

Prva skrb javnega medijskega servisa so poslušalci, gledalci in uporabniki spletnih strani, za katere si bo RTV Slovenija kljub okrnjenemu financiranju tudi v prihodnje prizadevala pripravljati in posredovati kakovostne, verodostojne, aktualne in raznolike vsebine.

Eva Boto v Bakuju ni izpolnila pričakovanja številnih Slovencev.Foto: Alesh Maatko
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X