EVROVIZIJA

Rotterdam 2021: Koga v finalu vidijo oboževalci in akreditirani mediji?

Tik pred pričetkom prvega predizbora so za svoje favorite glasovali akreditirani novinarji in oboževalci, ki pa so tokrat celo enakega mnenja kot neusmiljene angleške stavnice. Letos poteka glasovanje tako v dvorani Ahoy kot preko spleta. Glasove, ki sicer s končnimi uradnimi rezultati nimajo povezave, pa lahko oddajo le/vse akreditirane osebe.

Akreditirani mediji Slovenije ne vidijo v finalu (stanje 18. maja ob 13. uri).Foto: Eurovision 2021 Press Poll

Torej … tako kot bomo skozi telefonsko glasovanje oddali svoje glasove med neposrednim prenosom, ki se bodo na koncu upoštevali, evrovizijski oboževalci svoje favorite izberejo že pred izborom. Slednji to sicer naredijo iz zabave, da se še bolj vživijo v samo dogajanje. Seveda pa je treba priznati, da se na ta način posredno ustvari določeno mnenje, ki celo lahko vpliva na pravo glasovanje.

Glasovanje v novinarskem središču se je začelo na dan prvih generalk, torej v ponedeljek, 17. maja, zaključilo pa se bo pol ure pred prvim predizborm, torej 18. maja. Svoj glas lahko, na osnovi akreditacije, oddajo le akreditirani novinarji, oboževalci in mediji. Glasujejo tako, da izberejo deset pesmi, za katere menijo, da si zaslužijo finale. Nato se seštejejo glasovi, ki nam prinesejo končni rezultat, kot ga vidimo na zgornji tabeli. Naj ob tem omenimo, da ti glasovi niso v nikakršni povezavi z glasovi, ki jih slišimo/vidimo v neposrednem prenosu, ampak so le predvidevanja oziroma želje akreditiranih oseb.

Trenutek resnice bo znan okrog 23. ure

Kakšen glasbeni oziroma evrovizijski okus bodo imeli na koncu evropski poslušalci in gledalci ter strokovne komisije, bomo videli okrog 23. ure, ko se bo zaključeval prvi predizbor. Takrat bo tudi znano, kako pravilne so bile napovedi in stavnice za prvih 16 držav!

Angleške stavnice se na dan predizbora od napovedi bistveno ne razlikujejo.Foto: eurovisionworld.com
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button