ROTTERDAM 2021

Rotterdam 2021: Kaj ponuja velikih pet ter gostiteljica Nizozemska?

V velikem finalu, 22. maja 2021, se bo, kot je že v navadi, predstavilo 26 držav, in sicer po deset najboljših iz prvega ter po deset najboljših iz drugega predizbora. Seveda pa je tu še t. i. veliki pet (Francija, Velika Britanija, Španija, Italija in Nemčija), ki imajo skupaj z gostiteljico Nizozemsko zagotovljeno mesto v finalu.

Čeprav – roko na srce – velikih pet vsaj glede na rezultate niso niti najmanj blizu tako veličastnega naziva, pa vendarle prispevajo največ denarja v ESC blagajno, zato imajo tudi privilegij, da so že v finalu. Vseh šest držav bo še kako vključenih v oba predizbora, saj bodo v prvem predizboru glasovale Italija, Nemčija in Nizozemska. V drugem predizboru pa še Francija, Velika Britanija in Španija.

Kaj pa pesmi? Najbolje kaže Francozinji Barbari Pravi, ki je na stavnicah celo že na drugem mestu, njena videozgoda pa velja za eno najbolj umetniških. Dobro gre tudi Italijanom, ki so, sodeč po stavnicah, četrti. Zmagovalcem Sanrema 2021 sicer že od vsega začetka kaže izjemno dobro, tako da se našim sosedom zagotovo obeta dober rezultat. Precej slabše kaže ostalim, sploh Špancu Blasu stavnice niso naklonjene. Mladenič je zaenkrat na 36. mestu, tik pred našo Ano Soklič …

Država Predstavnik Pesem
1. Francija Barbara Pravi Voilà
2. Velika Britanija James Newman Embers
3. Španija Blas Canto Voy A Quedarme
4. Italija Måneskin Zitti E Buoni
5. Nemčija Jendrik I Don’t Feel Hate
6. Nizozemska Jeangu Macrooy Birth Of A New Age
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button