EVROVIZIJA

Rotterdam 2021: Oder je pripravljen, kaj pričakovati od nastopov?

Veliki evrovizijski oder v Areni Ahoy, kjer bo 18., 20. in 22. maja potekal jubiljeni 65. Izbor za Pesem Evrovizije, je po številnih tehničnih vajah, ki so potekale od 23. aprila dalje, je pripravljen, da gosti letošnje predstavnike oziroma delegacije. Vaje glasbenikov se bodo odvile med 8. in 15. majem, nato pa sledi evrovizijski teden 2021.

Za luč skrbi Ampco Flashlight.Foto: Ampco Flashlight / Nathan Reinds

Čeprav na prvi pogled oder izgleda preprosto ter se vse vrti okrog velikega LED zaslona, organizatorji obljubljajo, da bo imela vsaka sodelujoča država svojo zgodbo, tako da bodo skupaj ustvarili 39 različnih barvnih kreakcij, ki bodo menda prava paša za oči. Prav tako bodo uporabili še ‘prozorni’ LED zaslon, ki bo ustvaril 3D pogled, kaj več pa gostitelji Pesmi Evrovizije 2021, ki stavijo na mnoga presenečenja, ne želijo razkriti.

Za nastopajoče bodo uporabili tehnologijo Follow Me (Sledi mi).Foto: Ampco Flashlight / Nathan Reinds
Za vsako državo je pripravljen prav posebna škatla s tehnično opremo.Foto: Ampco Flashlight / Nathan Reinds
Prav tako so pripravljeni mikrofoni za vsako državo posebej.Foto: Ampco Flashlight / Nathan Reinds

Testiranja na 48 ur

Predevovizijske vaje bodo ob strogih varnostnih, predvsem pa zdravstvenih ukrepih,
potekale od jutra do večera, vse akreditirane osebe pa bodo lahko
vstopile v Areno Ahoy ter novinarasko središče le pod pogojem, če bodo pred tem testirane na
covid-19 in test ne bo starejši od 48 ur. Ob morebitnem pozitivnem testu pa se upošteva zdravstveni protokol.

Kaj torej pričakovati od letošnjega odra in seveda od nastopov glasbenikov? Odgovor na to vprašanje nam bodo vsekakor ponudile prve vaje, ki se začenjajo v soboto, 8. maja in ki bodo potekale vse do 15. maja. Najprej bodo na oder stopili predstavniki iz prvega predizbora (16), nato pa sledijo še predstavniki iz drugega predizbora (17). Vmes pa še velikih pet ter kakopak gostitelji. Prav tako bomo lahko že na vajah videli, ali bo katera sodelujča država uporabila veter, ogenj oziroma pirotehniko. Vse odrske zahteve so morala sodelujoče televizije oddati že pred časom, glede nastopov pa so razumljivo vse države precej skrivnostne, saj ne želijo razkriti elementov presenečenja.

In da ne bi bilo kakršnih koli presenečenj na odru, je poskrbljeno tudi za varnost in zdravje. Vsaka delegacija ima pripravljen svojo škatlo, v katerem so pripravljeni in shranjeni vsi brezžični sistemi, od slušalk do mikrofonov, ki do konca ostanejo pri nastopajočih. Prav tako je v teh škatlah mala škatlica, t. i. ‘The russian doll’ sistem, kjer vsaki delegaciji ob vstopu v brezžično omrežje pomaga ‘turistični vodič’ po Ahoyju. Seveda pa bo vse skupaj tehnično na izjemno visokem nivoju, mnogo stvari pa bo avtomatskih. Med njimi tudi kamere, ki jih bo tokrat v dvorani 24. Kaj več pa bo znanega in videnega skozi vaje, katerih se najbolj veselijo prav oboževalci in tekmovalci, ki so že prispeli v Rotterdam.

Pred vajami glasbenikov so od jutra do večera potekale tehnične vaje!Foto: Ampco Flashlight / Nathan Reinds
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button