SANREMO

Ricchi e Poveri z nastopom na odru Sanrema dvignil na noge celo Italijo

Takšne napake, kot jo zelo radi naredijo na naši nacionalni televiziji, ko na festivalih dovolijo, da gostje predstavljajo svoje nove single, si Italijani na Sanremu ne bodo privoščili kar tako, saj vedo, da pred TV-sprejemnike privabijo gledalce z legendarnimi skladbami in zasedbami. In tako je bilo v Aristonu tudi skozi drugi večer Sanrema.

Ricchi e Poveri še kako navdušil.Foto: RAI / Zajem zaslonske slike

Legendarna zasedba Ricchi e Poveri je z večnimi melodijami, kot so Se m'innamoro, Sarà perché ti amo ter Mamma Maria tako poskrbela, da je z njo plesala cela dvorana Ariston, ne nazadnje pa tudi gledalci in poslušalci širom cele Italije. Njihov nastop je bil nekaj minut pred polnočjo - mimogrede, festival poteka vsak večer od 21. ure pa vse do polnoči, če ne še kakšno uro ali dve dlje - tudi najbolj gledan festivalski trenutek, saj si ga je ogledalo skoraj 62 % gledalcev, kar v številkah za ta večer pomeni okrog 16 milijonov gledalcev.

Voditelj Amadeus je bil ta večer znova oblegan s strani lepotic.Foto: RAI

Seveda pa so tudi tokrat nastopili štirje mladi tekmovalci in ducat znanih imen, med katerimi je - sodeč po glasovih - znova prepričal Francesco Gabbani, ki je leta 2017 že zastopal Italijo na Evroviziji. In kakšen je bil na koncu rezultat drugega večera? Poglejmo razpored od prvega do dvanajstega: Francesco Gabbani, Piero Pelu, Pinguini Tattici Nucleari, Tosca, Michele Zarrillo, Levante, Giordana Angi, Paolo Jannacci, Enrico Nigiotti, Elettra Lamborghini, Rancore ter Junior Cally.

Seveda pa tu ni bila le legendarna zasedba, ampak je še kako navdušil še en glasbeni gost, in sicer Zucchero, ki je prav tako poskrbel, da je prepolna dvorana uživala v njegovi glasbi. A še pred tem si si številni napasli oči, ko je na oder stopila Sabrina Salerno, ki je nekoč prepevala o fantih. Zapeljiva Sabrina je tudi tokrat jemala dih, in sicer že na stopnicah, kjer bi skoraj nerodno padla, zato ji je na pomoč priskočil voditelj Amadeus, ki letos uspešno krmari 70-letno festivalsko barko. Amadeus je bil ta večer, kjer se je predstavila preostala polovica tekmovalcev, še kako vesel obiska srbskega teniškega igralca Novaka Đokovića, ki je zbrane obiskovalce v Aristonu presenetil s petjem Erosoe uspešnice Terra promessa.

Trenutno najbolje kaže Francescu Gabbaniju, ki je že slavil na Sanremu.Foto: Andres Putting

In kaj prinaša tretji večer, ki bo tokrat namenjen 70. obletnici festivala? Kot je v navadi bo nastopilo vseh 24 uveljavljenih izvajalcev (Campioni), s priredbo izbrane skladbe, ki je vezana na zgodovino festivala, ki ima izjemno tradicijo. Nastopili bodo v duetu/družbi italijanskega oziroma tujega glasbenega gosta. Poleg tega se bo odvijal tudi polfinalni obračun med neuveljavljenimi izvajalci (Nuove proposte). Dva najboljša se bosta v petkovem večeru potegovala za zmago v kategoriji neuveljavljenih izvajalcev. Skratka obeta se nepozaben glasbeni večer!

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

13.9.2020

Slovensko noto 2020 je osvojila Larisa Leva iz Slovenske Bistrice

8.9.2020

Pred vrati je festival FeNS 2020

4.9.2020

Poletna noč 2020: Tokrat odmevala džezovsko obarvana glasba

2.9.2020

Koncert posvečen MMS-u odmeva, organizatorji pojasnili ozadje zgodbe

30.8.2020

Koncert, za katerega ni vedel skoraj nihče, je bil posvečen festivalu MMS

Facebook

Twitter