ZABAVNO & DRUŽABNO

Regina: Danes se z glasbo ukvarja vsak, ki ima pet minut časa

Dan najlepših sanj je skladba, ki je zagotovo več kot zaznamovala Regino, ki ne spi le na eni lovoriki. Priljubljena pevka, ki se lahko pohvali s svojo pesmarico Moje pesmi, že vrsto let dela kot režiserka zvoka pri produkciji in postprodukciji TV oglasov ter posebnih zvočnih efektov.

Regina je nedavno izdala nov album Tebe pa ni, ki ga najdemo na iTunes.Foto: Eric Maj Potočnik

Poleg tega je Regina, ki je nedavno izdala novi album Tebe pa ni, sodelovala pri sinhronizaciji risanega filma Mali Dink, slišimo jo v risani seriji Cibertop, zapela pa je nekaj uvodnih songov za številne risane serije. In ne nazadnje sodelovala je še pri projektu Uglasbena prekmurska poezija, kjer je mogoče slišati glasbo z avtentičnimi instrumenti te pokrajine.

ReginaFoto: Eric Maj Potočnik

Regina, vroče poletje se počasi poslavlja, kako ste ga preživeli?
Zelo prijetno, ker ljubim vročino in ker je to tudi zame čas dopustnikovanja. A nisem počivala v celoti, saj sem se pripravljala na nov singel in pa na projekt Murske balade in romance.

Pred vrati je festival Slovenska popevka, na katerem vas tokrat ne bomo slišali. Kaj pa v bodoče, vas lahko še pričakujemo na kakšnem festivalu?
Letos sta se datumsko pokrivala tako festival Slovenska popevka, kot že omenjeni projekt Murske balade in romance in kot se za zavedno Prekmurko spodobi, sem se odločila za slednjega. Koncerta, ki bo 15. septembra v Murski Soboti, se izredno veselim, ker sem imela možnost sodelovati z dvema krasnima baladama. Na Slovenski popevki sem že tolikokrat nastopala, nazadnje lani, Murske balade in romance so pa nekaj povsem novega in zame tolko bolj zanimive ker se bo vse zgodilo v domačem kraju. Takega nastopa ne moreš nadomestiti in vem da bo vzdušje enkratno.

Regina je svoj prvi album Regina izdala daljnega leta 1988.Foto: Eric Maj Potočnik

Regina že vrsto let dela kot režiserka zvoka pri produkciji in postprodukciji televizijskih oglasov ter posebnih zvočnih efektov za domačo in tudi mednarodno produkcijo. Poleg tega je sodelovala pri sinhronizaciji risanega filma Mali Dink, v katerem je glas posodila kuščarju, slišite pa jo lahko tudi v risani seriji Cibertop, v kateri je glasovno upodobila čarovnico. V predstavi Zimska pravljica je na vabilo Alda Kumarja za Lutkovno gledališče Ljubljana oživela in zapela vlogo Snežaka, zapela pa je tudi nekaj uvodnih songov za risane serije: Barny, Peter Zajec, Lisica Zvitorepka, filmov: Sibiline ljubezni, Peter in Petra, slišati jo je mogoče tudi v televizijskih oglasih mednarodnih korporacij. Z veseljem se je odzvala tudi povabilu Svetlane Makarovič k novi zvokovni upodobitvi pravljice Pekarna Miš Maš, kjer je Regina ob odlični igralski zasedbi odigrala vlogo mačka. Sodelovala je tudi pri projektu Uglasbena prekmurska poezija, kjer je mogoče slišati glasbo z avtentičnimi instrumenti te pokrajine.

Če se ob tem spomniva na večno zimzelene popevke … Se je vaša glasba tudi kaj spremenila, kot se spreminjajo popevke?
Tako kot se človek spreminja z leti se tudi glasbeno izražanje spreminja. Rada se lotim novih stvari in pri tem resnično mislim na nove, še ne izkušene zadeve. Rada menjam stile oziroma žanre. Ta čas me privlači dance oz. elektro dance, kaj bo jutri bomo pa še videli. Vedno pa rada ostajam zvesta baladam, takim in drugačnim.

Se strinjate, da je današnja glasba vse bolj instantna, da je vse narejeno na hitro in manj kvalitetno?
Ne, se ne strinjam, ker poslušam predvsem svetovno produkcijo, ki je dodelana in je sto odstotna. To kar pravite instant, je le vtis, ki ga človek dobi, ker gre predvsem za maso, ki jo je treba sfiltrirati. Problem današnjega časa je to, da se danes z glasbo ukvarja vsak, ki ima 5 minut časa, ne glede na sposobnosti, ki jih ima in potem s pomočjo raznih medijski prijemov to tudi spromovira. Takšna je situacija predvsem pri nas. Na tujem tržišču pa brez kvalitete ni izhodišča, ker je konkurenca prevelika.

In za konec, kaj priporočate vsem tistim, ki želijo uspeti čez noč?
Naj se vprašajo ali si tega res želijo?!

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button