ZABAVNO & DRUŽABNO

Rebekina čustvena vrnitev na oder

V petek, 23. oktobra, ob 20. uri je Rebeki v garderobi srce začelo hitreje biti. Po dolgem času se je spet pripravljala, da stopi na oder pred najbolj zahtevno publiko – pred prijatelje, sorodnike, znance in oboževalce, ki so v Brežice prišli od blizu in daleč.

Obiskovalci so prišli v Brežice od blizu in daleč.Foto: Luka Rudman
Rebeka DremeljFoto: Luka Rudman

Večer je bil zelo čustveno obarvan, stik s publiko pa iskren in topel. Rebeka Dremelj je delila svojo zgodbo o bolezni in strahu, da ne bo več pela, potem pa zapela izpovedno pesem “Le za kratek čas izgubila iskro sem v očeh, tavala v nočeh, ko slišala sem glas, da če kdo zmore, zmorem jaz“, ki je marsikomu izvabila solze v oči.

Njene uspešnice, ki jih je nato glasbenica nizala drugo za drugo, so z novim bendom in osveženimi aranžmaji zvenele precej bolj rokersko. Vzdušje je stopnjevala vse do nastopa s pevskim zborom Osnovne šole Brežice, ko je prvič na noge dvignila polno dvorano brežiškega kulturnega doma s poskočno pesmijo Pojdi z menoj.

Za zanimiv preobrat je poskrbel tamburaški orkester iz Artič, ki je med obema deloma koncerta poskrbel za publiko z dvema priredbama, ki so jih odigrali samostojno, tri pa so pripravili še v sodelovanju z Rebeko Dremelj. Z močno in izpovedno izvedbo skladbe Zato sem noro te ljubila je znova spravila v jok večino publike.

Rebeka Dremelj je poskrela za odlično vzdušje.Foto: Luka Rudman

Pred tem je namreč povedala tudi, da je koncert obarvan dobrodelno, saj so se vsi nastopajoči odpovedali honorarjem, ter da bo tudi ves denar od prodanih vstopnic namenila prijatelju in kolegu pevcu, Tomažu Ahačiču – Foglu, ki je v borbi z rakom izgubil svoj glas in posledično tudi vir dohodka. Kasneje je nadaljevala bolj v energičnem ritmu in koncert zaključila z energično Proud Mary Tine Turner in optimistično obarvano Gremo na vrh sveta ter se po močnih vzklikih publike še enkrat vrnila na oder s priredbo nekoč znane brežiške skupine Zverina bend, Simona, ki jo je zapela v tako imenovani zverinščini in s tem nasmejala celotno občinstvo.

Luka Pate se je osebno zahvalil Rebeki Dremelj.Foto: Luka Rudman

MySpirit by Rebeka

V preddverju je bil v času koncerta naprodaj tudi Rebekin parfum
MySpirit by Rebeka, po katerem je tudi poimenovala dišečo koncertno
turnejo po Sloveniji.

Že pred koncertom je Rebeka povedala, da se nastopa res veseli, saj ima povsem nov sestav spremljevalnega benda s katerim so se dobro ujeli in s katerim so se dobro zabavali tudi na vajah. Da jih Rebeka res lepo razvaja in da se veselijo igranja z njo, pa je med koncertom povedal vodja benda in bobnar Luka Pate, ki se je Rebeki v imenu vseh osebno in čustveno zahvalil s šopkom vrtnic.

Rebeka DremeljFoto: Luka Rudman
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X