EMA

Razkrivamo, kako bo potekala EMA

Uredništvo Razvedrilnega programa Televizije Slovenija je objavilo javni razpis za sodelovanje na izboru EMA 2016. Izbor bo v sklopu novega festivala slovenskega zabavne glasbe, prijave prek spletnega obrazca pa je mogoče oddati do 21. decembra 2015.

Izmed vseh prispelih prijav bo strokovna komisija izbrala do največ 12
najustreznejših skladb. RTV si pridržuje pravico, da po
potrebi k sodelovanju povabi dodatne izvajalce / avtorje.

Ustvarjalci skladb vabljeni k oddaji svojih predlogov prek spletnega obrazca, ki je dostopen tukaj. Upoštevane bodo vse popolne prijave z vsemi zahtevanimi prilogami, ki bodo naložene prek spletnega obrazca do vključno ponedeljka, 21. decembra 2015, do polnoči. Celotna razpisna dokumentacija je dostopna tukaj.

Maja Keuc je leta 2011 osvojila 13. mesto.Foto: Alesh Maatko

Vsak avtor lahko prijavi največ dve pesmi. Če je avtor tuj državljan, mora biti izvajalec državljan Slovenije. In če je izvajalec tujec, mora biti avtor pesmi državljan Slovenije. Na odru je lahko največ šest izvajalcev. Vsi izvajalci morajo biti na dan prvega predizbora Pesmi Evrovizije (tj. 10. maja 2016) stari najmanj 16 let. Izbor EMA 2016 bo sicer potekal v sklopu novega festivala slovenskega zabavne glasbe.

Zmagovalec izbora EMA 2016 bo znan po dveh krogih glasovanj

Izbor EMA 2016 bo enak kot v letih 2011, 2014 in 2015, ko smo se na Pesmi Evrovizije vedno uvrstili v finale. Zmagovalec izbora EMA 2016 bo znan po dveh krogih glasovanja. V prvem krogu bo strokovna žirija na podlagi glasovanja določila dva superfinalista, v drugem krogu pa bo zmagovalec izbran s telefonskim glasovanjem občinstva. Način glasovanja bo torej enak kot na izboru EMA 2011, na katerem je slavila Maja Keuc in nato v velikem finalu Pesmi Evrovizije osvojila 13. mesto, kar je najvišjo uvrstitev Slovenije od uvedbe predizborov leta 2004. Enak izbor pa smo imeli tudi letos, ko sta Maraaya po odlični predstavitvi osvojila 14. mesto v velikem evrovizijskem finalu.

Izjemen uspeh sta na Dunaju dosegla tudi Maraaya.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button