EMA

Razkrivamo izvajalce za Emo 2014

Znana so imena, ki se bodo 8. marca 2014 predstavila na izboru Ema 2014. Predizborna komisija je izbrala naslednje izvajalce: Bilbi, Muff, Nermina Puškarja in Samuela Lucasa, Nude, Omarja Naberja, Rudija Bučarja in Elevators ter Tinkaro Kovač.

Izbrani izvajalci Eme 2014.Foto: R.Osim, Žiga M., V.Druškovič, Tanja Z., A. Blaznik

Predizborna komisija, ki sta jo imenovala in potrdila direktor Televizije Slovenija in generalni direktor RTV Slovenija, v sestavi Miša Molk, vodja projekta EMA in Pesem Evrovizije 2014, Darja Švajger, mag., profesorica solo petja in pevka ter Andrea F, radijski glasbeni urednik, glasbenik in producent, je v obdobju od 23. januarja do 5. februarja 2014 izvedla postopek izbora skladb in izvajalcev, ki bodo nastopili na izboru Ema 2014. Pri tem je predizborna komisija upošteva naslednje kriterije in vodila:

  • skladba ni bila javno izvedena ali predvajana pred 1. septembrom 2013;
  • skladba traja največ tri minute in je izvirno avtorsko delo;
  • žanrska raznolikost skladb;
  • skladbe izpolnjujejo kakovostne standarde glasbenega izraza, glasbene produkcije in vokalne izvedbe;
  • ocena potenciala televizijske prezence izvajalcev ter primernost izvajalcev za televizijsko nastopanje in medijsko pojavnost.
Ema 2014 bo potekala 8. marca 2014.Foto: Žiga Culiberg / RTV Slovenija

Izbrani izvajalci za nastop na izboru Ema 2014 so (po abecednem vrstnem redu): Bilbi, Muff, Nermin Puškar & Samuel Lucas, Nude, Omar Naber, Rudi Bučar & Elevators ter Tinkara Kovač.

Izbor in odločitve predizborne komisije so sprejete na podlagi soglasja vseh njenih članov. Predizborna komisija je k sodelovanju povabila 29 izvajalcev/avtorjev, v enakovredno poslušanje in izbor pa je komisija sprejela tudi 42 skladb nepovabljenih izvajalcev/avtorjev. Na koncu so se odločili, da sprejmejo sedem različnih izvajalcev …

Omar Naber je že zastopal Slovenijo na Evrosongu, in sicer leta 2005.Foto: Alesh Maatko
Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X