OTROŠKA EVROVIZIJA

Pred vrati je Otroška Evrovizija 2021; na kakšne pesmi stavijo tekmovalci

Izbor bo 19. decembra

Le še nekaj dni nas loči o izbora Junior Eurovision Song Contest 2021. 19. decembr bo namreč v Parizu potekala letošnja otroška različica Pesmi Evrovizije, na kateri bodo sodelovali mladi pevci, stari od devet do štirinajst let. Vse skupaj se bo dogajalo v znameniti dvorani La Seine Musicale, ki stoji na otoku Seguin, ob reki Seni v Parizu. Za zmago pa se bo tokrat (znova brez Slovenije) borilo 19 sodelujočih držav.

Na otroški različici Evrovizije sodelujejo mladi pevci, stari od devet do štirinajst let.

19 držav, en zmagovalec

Francoska televizija, gostiteljica Otroške Evrovizije 2021, je pred kratkim predstavila nov evrovizijski oder, na katerem se bo predstavilo 19 držav, in sicer Albanija, Armenija, Azerbajdžan, Bolgarija, Francija, Nemčija, Gruzija, Irska, Italija, Kazahstan, Malta, Nizozemska, Severna Makedonija, Poljska, Portugalska, Rusija, Srbija, Španija in Ukrajina. Žal med njimi, kot smo že poročali, ne bo predstavnika RTV Slovenija.

Prav tako so organizatorji sporočili, da večjih javnih dogodkov v času Otroške Evrovizije, ki smo jih sicer vajeni, zaradi vsesplošne pandemije ne bo. Prav tako ne bo javnih generalk. Kot poročajo evrovizijski mediji si bodo lahko gledalci ogledali le finalni izbor, pa še to v omejenem številu in pod strogimi pogoji.

Na RTV ne bo prenosa

Glede na to, da RTV Slovenija ne sodeluje na izboru tudi prenosa na nacionalni televiziji ne bo. Vsi zainteresirani gledalci bomo tako lahko spremljali neposredni prenos na spletu ali pa na kateri izmed sodelujočih televiziji. Vse skupaj se bo začelo v nedeljo, 19. decembra ob 16. uri, zmagovalec pa bo znan okrog 18. ure.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button