FESTIVALI

Pred festivalom MMS: Gremo na morje, gremo na sonce

Pred pričetkom festivala Melodije morja in sonca bodo na 1. programu Televizije Slovenija ob 20. uri predvajali razvedrilno dokumentarno oddajo avtorja Slavka Hrena, Gremo na morje, gremo na sonce, ki predstavlja več kot 30-letno zgodovino festivala Melodije morja in sonca.

Na Festivalu MMS je slavila tudi Manca Špik.Foto: Alesh Maatko

Dokumentarec Gremo na morje, gremo na sonce, ki se bo med drugim dotaknil tudi vzponov, padcev festivala in poletnih uspešnic, bo obudil spomin na mnoge popevke, kot so Nasmeh poletnih dni, s katero je Moni Kovačič, kot zmagovalka prvega festivala MMS slavila leta 1978 …

Domen KumerFoto: Alesh Maatko

… in še skladb Portorož 1905 in Amerika skupine Bazar, Vrniva se na najino obalo, katero sta v duetu odpela Helena Blagne in Nace Junkar, Slovenski mornar Naceta Junkarja, številne uspešnice Ota Pestnerja kot tudi na skladbe Čukov, Kingstonov, Marte Zore, Darje Švajger in drugih, ki so v novem tisočletju spremenili tudi sam značaj festivala. Pred kamere bodo stopili Atomik Harmonik, Domen Kumer in Manca Špik, ki se bodo spomnili svojih odmevnih festivalskih zmag v Portorožu.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X