EMA

Poti nazaj ni; Maraaya na Dunaju osredotočena na glasbo in petje

Tudi za Maraayo je prišel tisti srečni trenutek, na katerega sta čakalo od zmage na Emi. Slovenska evrovizijska karavana je namreč dopoldne krenila Dunaju naproti. Maraayo jutri pozno popoldne namreč čaka prva vaja in predstavitev medijem.

Marjetka in RaayFoto: Jani Ugrin

Na letošnjem, že 60. tekmovanju Eurovisin Song Contest (Pesem Evrovizije) bo Slovenijo zastopala Maraaya s pesmijo Here For You. Marjetka in Aleš Vovk alias Raay se bosta za vstop v evrovizijski finale potegovala kot predzadnja v drugem polfinalnem izboru, in sicer v četrtek 21. maja. Če se bosta uvrstila med najboljših deset, ju bomo videli še v sobotnem finalu, 23. maja. Ob njiju bo na velikem evrovizijskem odru stala violinistka Lara, medtem ko tri spremljevalne pevke – Karin Zemljič, Manca Špik in Nika Zorjan – ne bodo vidne. Pričakovanja pred nastopom so velika, uvrstitev v finale pa se jima zdi, kot sta dejala med zadnjo uradno vajo pred odhodom, zelo mogoča. Prva misel po zmagi na Emi je bila, da na Dunaj ne bosta šla zgolj s pesmijo Here For You, za katero sta posnela kar tri videospote, enega s skupino Perpetuum Jazzile, drugega z Marjetkinimi učenci glasbe in uradnega v režiji Nika Kara ter ob finančni podpori združenja Sazas. Slovenijo, kot je povedala pevka, želita pokazati v vsej njeni veličini in z njo obkrožiti avstrijsko prestolnico.

Srečno Slovenija; srečno Maraaya!Foto: Jani Ugrin
Spremljevalne vokalistke, Nika, Karin in Manca.Foto: Jani Ugrin

Če smo pri nekaterih državah opazili razne dodatke, kot so ognjemeti, poseben svetlobni šov, ogenj in še kaj, tega letos pri nas ne bo. Kot je dejal Raay, se nam obeta kakovostna izvedba, tako da sta skupaj z ženo in pevko Marjetko osredotočena predvsem na glasbo in petje, saj naj bi le to štelo na Evroviziji.

In v kakšnih oblekah se bodo predstavili? Marjetka no nastopila v beli elegantni obleki, ki jo je oblikovala Vesna Mirtelj, s katero sta našli skupen jezik že pri letošnji Emi. Skupen jezik pa je duo Maraaya našel tudi s številni sponzorji, tako da sta s seboj vzela veliko promocijskega gradiva (400 slušalk, majice, obseke za ključe, čokoladice, albume, šale, amulet za srečo, kulije, vžigalnike, ipd.) ki ga bosta razdelila medijem, predvsem pa oboževalcem.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X