FESTIVALIPOPEVKA

Popevka 2019: V tekmovalni del uvrščena tudi rezervna skladba

Uredniško-produkcijska skupina Razvedrilnega programa TV Slovenija je v sodelovanju z Glasbeno produkcijo RTV Slovenija določila vrstni red nastopajočih na festivalu Popevka 2019. A to še ni vse, saj je na festival uvrščena tudi rezervna skladba Midva izvajalke Julije Lubej, tako da bomo na festivalu Popevka 2019 slišali 11 izvajalcev …

Tovrstna odločitev ni novost

Programsko-produkcijska ekipa festivala Popevka je odločila, da v tekmovalni program festivala uvrsti 11. skladbo, ki je bila najprej določena kot rezervna skladba. Namreč, za rezervno skladbo se opravijo vse aktivnosti in delovni procesi kot za tekmovalno skladbo, skladbe pa ne RTV Slovenija ne avtor ne moreta uporabiti. Tovrstna odločitev ni novost, saj so rezervne skladbe tudi v preteklosti že uvrščali na festival.

Na 43. festivalu Popevka bodo izvajalci nastopili v naslednjem vrstnem redu: Eva Boto in Gašper Rifelj (Dovolj je poletja), Rok Lunaček (Ljubezen), Vudlenderji (Kam bi šla), Ajda Stina Turek (V melodiji večnega duet), Amadea Begovič (Res je čudovito), 2B (Ko bi jaz), Ana Soklič (Temni svet), Sergije Lugovski (Zdaj je, kar je), Julija Lubej (Midva), Eva Hren (Šesti čut) in Dare Kaurič & New Swing Quartet (Kam je vsa ljubezen šla?).

Popevka 2019 bo septembra v studiu 1 Televizije Slovenija. Na festivalu se bo predstavilo enajst tekmovalnih skladb, v neposrednem prenosu ga bo možno spremljati v programih RTV Slovenija in na spletnem portalu MMC RTV Slovenija.

Popevka 2019: Vrstni red nastopajočih.Foto: RTV Slovenija

Na Popevki 2019 bodo podelili šest nagrad. Pet nagrad bo podelila strokovna žirija, in sicer veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo, nagrado za najboljšo priredbo in nagrado za mladega obetavnega avtorja ali izvajalca. Izvajalec, ki bo prejel največje število glasov po telefonskem glasovanju, bo prejel veliko nagrado občinstva festivala Popevka 2019.

Na festivalu Popevka 2019 bo nastopilo 11 izvajalcev.Foto: RTV Slovenija / Adrijan Pregelj

Lani na Popevki slavil Alex Volasko
Na 42. festivalu Popevka se je predstavilo 13 tekmovalnih skladb. Izmed vseh je občinstvo najbolj prepričala skladba Če pomlad nikoli več ne pride v izvedbi Alexa Volaska. Štiri nagrade je podelila tudi strokovna žirija. Nagrado za najboljše besedilo skladbe je prejel Nejc Podobnik za skladbo Z očmi zaljubljenca v maju, nagrado za najboljšo interpretacijo oz. izvedbo je prejel Gregor Ravnik za skladbo Ti si, nagrado za najboljšo priredbo je prejel Matija Krečič za skladbo Z očmi zaljubljenca v maju v izvedbi Lee Likar, nagrado za najobetavnejšega avtorja ali izvajalca pa je prejel Canegatto – Andraž Gartner, avtor skladbe Samo mirno, samo dalje.

Lani na Popevki slavil Alex Volasko.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X