FESTIVALI

Poletna zgodba, kot jih piše življenje z okusom po limonadi

Na letošnjih Melodijah morja in sonca se je prvič predstavila tudi Bilbi, in sicer s svojo novo skladbo Limonada, ki je nastala posebej za to prioložnost. Glasbo zanjo sta napisala Gregor Stermecki in Bilbi po besedilu Roka Vilčnika.

Bilbi je na MMS predstavila pesem Limonada.Foto: Alesh Maatko

Limonada, ena ali druga

Življenje je kot limonada … krasen verz izpod peresa Roka Vilčnika, na
katerega ni bilo težko napisati sočne melodije. Za Rokovim besedilom se znova skriva še ena življenska miniatura, ki kot zgodba stoji sama
zase. Dobimo vpogled v življenje mlade ženska, od dvorjenja, poroke,
življenja v dvoje in ločitve.

Zgodba, kot jih piše življenje z okusom po
limonadi, mehiški ali pa tisti iz limon.

Bilbi

Producent in aranžer pesmi je tudi tokrat Peter Dekleva, ki je s svojim inovativnim pristopom Limonadi dodal tisto pravo svežino, kot nalašč za vse vroče poletne dni, ki so pred nami. Bilbi ostaja zvesta tudi svoji vizualni kreativni ekipi in lastni produkciji. Za režijo, scenografijo, kostumografijo in odlično fotografijo je ponovno zaslužna umetnica Ramaida Osim, s katero Bilbi sodeluje že od videospota za skladbo 505. V videu pa je ob Bilbi zaigrala tudi mlada igralka iz Maribora Tinkara Črnčič Ros. “Že nekaj časa sem imela idejo za videospot v stilu kuharske oddaje, saj na televiziji lahko gleda samo še kuharske oddaje. Da ne bo pomote, zelo rada kuham tudi sama, ampak prepričana sem, da če bi vsaj peščico teh oddaj zamenjale oddaje o glasbi, bi se v Sloveniji zagotovo dvignila tudi glasbena zavest,” je še povedala Bilbi.

Bilbi na velikem festivalskem odru.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X