FESTIVALI

Poletna noč v Portorožu: Stoječim ovacijam ni bilo videti konca

Po odmevni in tradicionalni Poletni noči, ki je bila letos junija na Kongresnem trgu posvečena legendarnemu glasbeniku Tadeju Hrušovarju, ki je ustvaril vrsto nepozabnih in spevnih melodij, se je v Avditoriju Portorož prvič odvila edinstvena Poletna noč, na kateri smo lahko slišali šopek najlepših popevk, med katerimi ni manjkala niti Poletna noč.

Repertuar na Poletni noči v Portorožu

Skozi vroč poletni večer smo v Avditoriju Portorož slišali več kot dvajset zimzelenih melodij. Tu so bile pesmi: Poletna noč, Dekle iz zlate ladjice, Ura brez kazalcev, Samo nasmeh je bolj grenak, Bela cesta, Tople julijske noči, Med iskrenimi ljudmi, Valeta, Ti si moja ljubezen, Nora misel, Mlade oči, Brez ljubezni mi živeti ni, Ciganska kri, Vrača se pomlad, Orion, Zaljubljena, Na krilih hrepenenja ter Lastovka. Poleg vseh teh pa smo slišali še potpouri hitov Ota Pestnerja in Elde Viler (S teboj, Na deževen dan, Vzameš me v roke in Včeraj, danes, jutri).

Tradicionalna glasbena prireditev, ki obuja spomin na bisere iz zakladnice
slovenske zabavne glasbe, je letos prvič v koncertni izvedbi letos prišla tudi v mondeni Portorož. Na odru amfiteatra Avditorija Portorož so se ob Big Bandu
RTV Slovenija, ki ga je vodil Patrik Greblo, tudi tokrat na edinstven način predstavile naše izjemne glasbenice, in sicer Nuša Derenda, Nina Strnad in Saša Lešnjek. Poleg treh glasbenih dam pa sta se prijaznemu povabilu odzvala tudi ena in edina Elda Viler ter legendarni Oto Pestner, ki sta si skozi nepozabne melodije večkrat prislužila stoječe ovacije.

Obiskovalci – teh je bilo zaradi novih pogojev PCT precej manj kot sicer –  so se tako skupaj z glasbeniki sprehodili skozi bogato zgodovino
slovenske zabavne glasbe, s katero je že sedem desetletij najtesneje
povezan ravno radijski plesni orkester, današnji Big band RTV Slovenija.

Elda Viler in Saša Lešnjek (Ti si moja ljubezen) …Foto: Alesh Maatko

Gala koncert Poletna noč, ki vsako leto nastane v koprodukciji RTV Slovenija in Festivala Ljubljana, je postal že tradicionalna prireditev, ki obuja edinstven spomin na bisere iz zakladnice slovenske zabavne glasbe.

Spomnimo. RTV Slovenija je poletno prireditev Poletna noč prvič organizirala na
pobudo Jureta Robežnika, in sicer kot posvetilo Majdi Sepe ob njeni
smrti, nadaljevala pa s spominom na obletnice velikih imen slovenske
popevke – skladateljev, tekstopiscev, pevcev ter mnogih drugih. Letošnja je bila na Kongresnem trgu posvečena legendarnemu glasbeniku Tadeju Hrušovarju.

Nina Strnad, Oto Pestner, Saša Lešnjek, Elda Viler, Nuša Derenda in Patrik Greblo.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button