EMA

Poglejte, kaj o naši zmagovalni skladbi Here For You menijo v tujini

Mnenja o zmagovalki Eme 2015 so v Sloveniji za spremembo precej enotna – komentatorji novic, povezanih z njo, so skladbo dueta Maraaya Here For You zelo pozitivno ocenili in se strinjajo, da gre za moderno glasbeno stvaritev z zanimivo vokalno izvedbo.

Maraaya – Here For YouFoto: Alesh Maatko

Kaj pa o naši letošnji skladbi menijo oboževalci Evrosonga iz tujih dežel? Ema je bila na sporedu v soboto, 28. februarja, ko so svojo predstavnico za Dunaj izbirali tudi v številnih drugih državah. Veliko je bilo takih, ki so zapisali, da je bila naša skladba vsaj nekaj dobrega, kar se je zgodilo na sobotnih izborih, saj sta jih razočarali zmagovalki iz Moldavije in Finske, hladne pa jih je pustila tudi Madžarska. Pravijo, da je Slovenija velikokrat neupravičeno spregledana udeleženka izbora, in upajo, da se letos to ne bo ponovilo. Prepričani so, da gre za skladbo z zelo prepoznavnim in unikatnim vokalom, ki si jo radi večkrat zavrtijo in ob njej uživajo. Iz tujine se sliši, da je pesem drugačna od tistih, ki jih sicer slišimo na Evrosongu, da ima pridih retra, nalezljivo besedilo, pa še pevka je prikupna. Marjetkin vokal primerjajo z vokalom valižanske glasbenice Duffy in angleške pevke Adele, tako Marjetka kot Raay pa se jim zdita zelo simpatična in prijetna, vsaj tako sta se jim zdela med svojim prvim pogovorom za uradno evrovizijsko spletno stran, ki si ga lahko ogledate na povezavi pod tokratnim člankom. Menijo, da bi morali biti na skladbo, ki smo jo izbrali, ponosni.

Maraaya na odru EME 2015.Foto: Alesh Maatko

Ocene iz tujine so pozitivne, ljudje si pesem Here For You radi
zavrtijo in omenjajo, da bomo letos dosegli eno boljših in vidnejših
uvrstitev zadnjih let (nekateri nam privoščijo kar mesto med prvo
deseterico v finalu). Po drugi strani pa se zavedajo, da smo zaradi
svojega šibkega glasovalnega telesa in majhne prepoznavnosti velikokrat
prikrajšani za višja mesta, ki bi si jih zaslužili, vendar, tako kot mi
doma, upajo, da bo letos sreča na naši strani.

Negativnih komentarjev resnično ni veliko, večinoma gre za kritike, ki se tičejo samega nastopa. Pri njem so obiskovalce spletnih strani, ki so si posnetek le-tega ogledali, zmotile slušalke, ki sta jih nosila Raay in Marjetka. Ne razumejo, čemu jih imata, in bi na njunem mestu na Evrosong odšli brez njih. Toda pri nas vemo, da so slušalke njun zaščitni znak, Marjetka je omenila, da se je v studiu, ko jih je nosila, zmeraj počutila mirnejša kot sicer, zato jih je želela tudi na odru. Nekateri (predvsem naši) komentatorji so kritični do plesalke, ki je bila tretji član odrske zasedbe. Ne vidijo posebne potrebe, da bi glasbenika spremljala na odru, raje naj dodata prave violiniste. Spet drugim je bila ravno virtualna violina všeč.

Veseljo po zmagi je bilo nepopisno.Foto: Alesh Maatko

Kako se bo razpletlo, bomo videli v 2. predizboru 21. maja 2015, v katerem Slovenija tekmuje v drugi polovici večera. Vsekakor pa je lepo slišati in prebrati, da smo med tistimi, ki so tujim gledalcem in poslušalcem zelo všeč.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button