FESTIVALI

Po Evrosongu še prvi rock festival na Dunaju; seznam je grandiozen

Med 4. in 6. junijem 2015 bo otok na Donavi (Donauinsel) vibriral v ritmih rocka. Dunaj takrat namreč prvič organizira festival Rock in Vienna. Med množico največjih rock legend bodo tudi skupine Muse, Metallica, Kiss, Faith No More in Incubus.

KissFoto: Blue Moon Entertainment

Člani Kiss so napovedali, da bodo na Dunaj pripeljali predstavo v
stilu Las Vegasa ali pa 20 metrov širokega in 15 metrov visokega pajka.
Ta bi se nato plazil po odru in spreminjal obliko. “Seznam natopajočih je grandiozen. Najboljši v tem festivalskem poletju,” so še dodali.

Poletje 2015 na Dunaj prinaša prvi urbani rock festival. Stari rock se bo pomešal z novimi rock smernicami in skupine starejših generacij se bodo pomerile z mlajšimi zasedbami.

Marsikatera skupina, ki bo nastopila, se verjetno znajde na mnogih seznamih koncertov, ki jih je treba slišati vsaj enkrat v življenju. Mednje sodijo nedvomno tudi skupine Metallica, Muse in Kiss, pa tudi Faith No More, Incubus in Limp Bizkit bi verjetno lahko prišteli zraven.

Od 11. marca 2015 so v predprodaji na voljo prve karte, katerih cena sega od 79,90 evrov do 459,9 evrov. Zanimivost, ki so jo pripravili, so tudi prenosljive karte za prijatelje in družinske člane. To pomeni, da ob nakupu karte za vse tri dni, obiskovalci prejmejo pravzaprav tri posamezne karte, ki so prenosljive. Za lažje prenašanje kart so organizatorji ustvarili tudi platformo na Facebooku, ki obiskovalcem omogoča komuniciranje in usklajevanje obiskov ter izmenjavo kart.

Festival predstavlja priložnost tudi za avstrijske rock skupine, ki se
bodo pomerile najprej na družbenem omrežju in kasneje v mesecu maju na
koncertu, kjer bodo najboljšo skupino izbrali občinstvo in žirija. Ta
skupina bo dobila priložnost za nastop na odru skupaj z
največjimi imeni rock glasbe na svetu.

Organizatorji so za obiskovalce pripravili prostore za kampiranje ter možno izposojo šotorov in potrebne opreme. Ker je prizorišče s središčem mesta zelo dobro povezano tudi z javnim prevozom, lahko obiskovalci možnosti za prenočitve iščejo tudi po številnih hotelih, hostlih in apartmajih.

Dva odra, na katerih se bodo nastopajoči izmenično predstavljali, so prireditelji postavlili enega ob drugega, da bosta tako vidna z vseh strani otoka.

MetallicaFoto: Universal Music
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button