FESTIVALI

Petar Grašo: Zame je bila vrnitev v Split zares čustven izlet v preteklost

Po večletnem premoru je priljubljeni pevec na splitskem festivalu odnesel kar tri nagrade. Petar Grašo se tako s pesmijo Uvik isti zmagoslavno vrača na glasbeno sceno, še pred koncem leta pa napoveduje izid novega samostojnega albuma, prvega po dobrem desetletju.

Zakonca Huljić in Petar GrašoFoto: Promo foto

Na zaključnem večeru 54. Splitskega festivala se je na glasbeni oder – s pesmijo Uvik isti – po enajstih letih zmagoslavno vrnil Petar Grašo, ki je presrečen domov odnesel tri nagrade – prvo nagrado strokovne žirije za najboljšo pesem, drugo nagrado za najboljšo pesem po izboru publike ter posebno nagrado novinarjev. “Zame je bila vrnitev v Split zares čustven izlet v preteklost,” je poudaril Petar Grašo, ki je v Splitu tokrat slavil že četrtič.

“Preteklo sredo sem s
samostojnim koncertom v Beogradu začel tudi kratko poletno turnejo, ki
se bo proti koncu avgusta zaključila z velikim koncertom v Novem sadu,
na katerem se mi bosta pridružila tudi odlična glasbenika in moja
glasbena prijatelja Vlatko Stefanovski in Stefan Milenković,” je še
napovedal Petar, ki si bo po turneji baterije napolnil v družinski hiši v
bližini Trogirja, kjer se popolnoma odklopi od sveta, lovi ribe in
uživa v preprostih stvareh. A del prostega časa bo namenil tudi novemu albumu, ki ga javnost, predvsem pa oboževalci nestrpno pričakujejo.

Vrnitev na sceno prav v Splitu nisem načrtoval, zgodila se je nakako spontano. Obiskal sem namreč Tončija Huljića, soavtorja glasbe, in ko se nama je pridružila še njegova soproga Vjekoslava, soavtorica besedila, smo skupaj v roku ene ure že ustvarili okvir pesmi. Tonči je dejal, da mi je pisana na kožo, da orisuje tako moj karakter kot karater Dalmatincev in dalmatinski način življenja, zato bi bila popolna za predstavitev v Splitu. Prevzela me je neka nostalgija in tako sem se odločil, da to res naredim. Užival sem na odru in v navdušenju publike, tam vedno vlada neko res posebno razpoloženje, zato se je bilo čudovito vrniti v Split,” je še dodal vidno ganjen glasbenik. Za pesem Uvik isti, pri kateri je z aranžmajem poleg zakoncev Huljić
sodeloval tudi Nikša Bratoš, bo Petar Grašo v naslednjih tednih nastal
tudi video, kaj kmalu pa sledi še en singel.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button