ZABAVNO & DRUŽABNO

Oto Pestner v čarobnem Tivoliju

Vabljeni na večer zimzelenih uspešnic

Le nekaj dni po Pesmi Evrovizije sem nam v Bistroju Švicarija obeta čudovit večer zimzelenih uspešnic, za katerega bo poskrbel eden in edini Oto Pestner.

𝗢𝘁𝗼 𝗣𝗲𝘀𝘁𝗻𝗲𝗿 je legenda slovenske zabavne glasbe, vrhunski in edinstveni vokalist. Leta 1971 je zmagal na Slovenski popevki s skladbo Trideset let, čez šest let pa s skladbo Vrača se pomlad. Leta 1979 je zmagal na festivalu MMS s skladbo Tople julijske noči. Na tem festivalu je zmagal tudi leto kasneje, kjer sta skupaj z Majdo Petan pela skladbo Melodije morja in sonca.

Oto Pestner
Oto Pestner vabi na večer zimzelenih uspešnic. Foto: Milan T.

Oto Pestner bo nastopil v čarobnem Tivoliju 16. maja 2023.

Njegovo glasbeno in vokalno kvaliteto je spoznala tako domača kot svetovna javnost. Oto Pestner poje kot solist, pel je tudi v številnih mednarodno priznanih glasbenih sestavih, kot sta Alpski kvintet in New Swing Quartet, ob glasbenem izvajanju pa je tudi izreden ustvarjalec melodij, besedil in glasbenih priredb.

Nastop v oddaji V petek zvečer

Sicer pa so v oddaji V petek zvečer – na velikonočni petek – kot glavnega pogovornega gosta gostili prav Ota Pestnerja, ki še vedno velja za najboljšega domačega vokalista.

V petek zvečer je z Diamanti v razširjeni zasedbi in ob spremljavi Modrijanov zapel nekaj največjih in najlepših slovenskih uspešnic Slovenske popevke. Številne pesmi so zimzelene in sodijo v sam vrh slovenskega glasbenega ustvarjanja. Oto Pestner in Modrijani so zapeli pesmi Vse je lepše, ker te ljubim, 30 let, Vem, nekje živeti mora, Mati, bodiva prijatelja, Vrača se pomlad.

V vseh teh letih je Oto Pestner posnel več kot 40 zgoščenk. Ob 45. obletnici njegovega glasbenega delovanja je izšla prva pevčeva biografija.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button