EMA

Omarjevi občutki ob očitkih, da zmaga na Emi 2017 ni bila poštena

Naš evrovizijski predstavnik iz leta 2017, Omar Naber, je na odru Eme 2018 – ob umetniški plesni interpretaciji plesalca Jerneja Kozana – predstavil novo skladbo I Still Believe In You, ki je nastala takoj po lanskoletni Emi in se nanaša na Omarjeve občutke ob nepravičnih očitkih, da njegova zmaga na Emi 2017 ni bila poštena …

Predstavitev nove pesmi je združil s plesom in tekočimi gibi plesalca.Foto: Jani Ugrin

Omar Naber pri novi skladbi ni sklepal kompromisov, ampak je drzno združil različne glasbene stile. Vedno črpa inspiracijo iz lastnega življenja in izkušenj ter tako ostaja tudi tokrat do svoje publike brezpogojno iskren. »Odločil sem se, da bosta skladba in zvočna podoba popolnoma brezkompromisna, narejena čisto po mojem okusu, po mojem instinktu. Skladba je nekaj čisto drugega, kar bi poslušalci lahko od mene pričakovali. Združuje veliko različnih stilov, ki si jih marsikdo nikoli ne bi upal združevati. A kot sem povedal, kompromisov pri tej skladbi nisem sklepal,« še pravi o novi skladbi.

V glasbeni plesni točki nastopja Jernej Kozan.Foto: Jani Ugrin

Spomnimo. Omar Naber je s svojo zmagovalno pesmijo na Emi 2017, On My Way, lani v Kijevu na Evroviziji zastopal slovenske barve. Je eden najraznovrstnejših glasbenikov mlajše generacije in je od svoje prve zmage na pesmi Evrovizije leta 2005 nanizal številne hite, istega leta pa je bil tudi najbolj predvajan avtor v Sloveniji. Eden najboljših slovenskih vokalistov se loteva raznovrstnih glasbenih projektov. Po koncu napornega evrovizijskega urnika je predstavil sodelovanje z legendo slovenske zabavne glasbe Otom Pestnerjem in singlom Get there fast. Skupaj pa sodelujeta tudi na koncertnem področju s posebnim klubskim koncertnim programom Trip to Las Vegas. Avgusta je Omar predstavil singel Freedom v svežih poletnih ritmih, ob deseti obletnici smrti Tošeta Proeskega pa se je poklonil priljubljenemu makedonskemu pevcu s priredbo njegove uspešnice Moja.

Omar je na Emi 2018 nastopil le kot gost.Foto: Jani Ugrin
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button