EMA

Objavljen javni razpis za EMO 2015; zadnji rok prijave je 21. december

Uredništvo Razvedrilnega programa Televizije Slovenija je objavilo javni razpis za sodelovanje na izboru EMA 2015. Ustvarjalci skladb so vabljeni k oddaji svojih predlogov prek spletnega obrazca na RTV Slovenija. Upoštevane bodo vse popolne prijave, ki bodo poslane do 21. decembra, do polnoči.

Izmed vseh prispelih prijav bo strokovna komisija izbrala do največ šest najustreznejših skladb. Strokovna komisija bo po presoji k sodelovanju na izboru EMA 2015 povabila še do največ šest skladb izvajalcev/avtorjev.

Zmagovalec izbora EMA 2015 bo znan po dveh krogih glasovanja. V prvem krogu bo strokovna žirija na podlagi glasovanja določila dva superfinalista, v drugem krogu pa bo zmagovalec izbran s telefonskim glasovanjem občinstva. Način glasovanja bo enak kot na izboru EMA 2011, na katerem je slavila Maja Keuc in nato na Pesmi Evrovizije osvojila najvišjo uvrstitev Slovenije v zadnjih enajstih letih.

Novega predstavnika bomo dobili preko izbora EMA, ki bo potekal februarja 2015.Foto: RTV Slovenija

In kakšni so pogoji za sodelovanje na izboru EMA 2015? Na javni razpis RTV Slovenija se lahko odzovejo vsi avtorji (glasbe in besedila) in izvajalci, ki izpolnjujejo v tem razpisu določene pogoje:

  • Skladba je lahko dolga največ tri (3) minute.
  • Na odru lahko nastopi največ šest (6) izvajalcev. Vsi izvajalci morajo do 19. maja 2015 dopolniti najmanj šestnajst (16) let.
  • Prijavitelji morajo prek spletnega obrazca na spletni strani www.rtvslo.si/ema2015 naložiti mp3skladbe, besedilo skladbe, fotografijo izvajalca, kratko biografijo izvajalca in podpisano izjavo.
Izbor bo podoben izboru iz leta 2011, ko je slavila Maja Keuc.Foto: Alesh Maatko

EMA 2015 bo potekala en večer. V prvem krogu bo imela glavno besedo le strokovna komisija, v drugem krogu pa le ljudstvo preko telefonskega glasovanja.

Prispele prijave bo po 21. decembru, ko se izteče zadnji rok prijave, ocenjevala strokovna komisija, ki jo imenuje generalni direktor RTV Slovenija. Strokovna komisija bo izmed prijavljenih izbrala do največ šest najustreznejših skladb, ki bodo javno objavljene na izboru EMA 2015, ki naj bi bil v februarju.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button