PROMOCIJA

Nove storitve in več kot 100 kilometrov novih optičnih kablov

Prisotnost v enem od največjih nakupovalnih središč

Posebnosti
  • PROMOCIJSKO SPOROČILO

Razširitev optičnega omrežja tako v Sloveniji kot tudi tujini. Položitev več kot 100 kilometrov novih optičnih kablov, med drugim tudi čez srbsko mejo. Več kot 10 novih storitev, med njimi tudi VoWiFi (Voice over WiFi), VoLTE (Voice over LTE) in E-SIM. Postati upravljalec telekomunikacijske infrastrukture v enem od največjih nakupovalnih središč v Evropi. To je le nekaj poudarkov in stvari, ki jih ravno v teh dneh obeležujejo ob 25-letnici podjetja Softnet z informacijskimi in telekomunikacijskimi rešitvami ter 14-letnem delovanju podjetja Omrežje.

»V tem času nam je uspelo, da poslujemo v kar 17 državah po vsem svetu. Tudi v Sloveniji se lahko s Softnetom in Omrežjem postavimo ob bok največjim,« je poudaril Andrej Boštjančič, direktor podjetij Softnet in Omrežje.

Med glavne Softnetove letošnje dosežke zagotovo lahko štejemo nove storitve VoWiFi (Voice over WiFi), VoLTE (Voice over LTE) in E-SIM. S storitvijo VoWiFi poslovni uporabniki v državah zunaj Evrotarife kličejo ceneje. Dohodni klici so brezplačni, odhodni klici na običajne slovenske telefonske številke pa se obračunajo po domači tarifi oz. glede na naročniški paket črpajo iz zakupljenih količin. Glavne prednosti VoLTE so predvsem v tem, da omogoča govorne storitve, kjer je LTE signal, ne pa 2G ali 3G. Druga velika prednost je HD zvok, potem pa sta tukaj še nižja poraba baterije in hitrejša vzpostavitev klica. Njihovi uporabniki pa v prihodnje ne bodo več potrebovali klasične SIM kartice, saj jo je nadomestila E-SIM kartica.

Softnet je od nedavnega nov upravljalec kabelskega sistema v Logatcu. Po letošnjem podpisu pogodbe je prav tako upravljalec telekomunikacijske infrastrukture v največjem nakupovalnem središču v Severni Makedoniji, ki se je odprlo v oktobru. East Gate Skopje je eno največjih nakupovalnih in zabavnih središč v tem delu Evrope.

S telekomunikacijskimi storitvami so se z Omrežjem letos širili tudi v Ljubljano. Ena prvih sosesk, kjer so prisotni, je nedavno odprto Novo Brdo. Tam s storitvami pokrivajo skoraj 700 stanovanj. Poleg Ljubljane z optičnim omrežjem FTTH posameznikom omogočajo storitve interneta, televizije, fiksne in mobilne telefonije še v Komendi, Trzinu, Ajdovščini, Krškem in v Izoli.

Omrežje nudi storitve fizičnim uporabnikom. Za svoje stranke imajo pestro ponudbo televizijskih programov in zanimive internetne pakete za vsakdanje brskanje po spletu. Njihova programska ponudba se vse bolj širi, kar pomeni še bolj pestro in bogato ponudbo TV-programov. Zaradi svoje velikosti so hitro odzivni, kar zahtevajo uporabniki glede novih tehnologij, kot so širokopasovni dostop in IP-telefonija. Povezani so tudi z zanesljivimi partnerji s hitro razvijajočega trga.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button