ROTTERDAM 2020

Norveška kljub težavam s spletnim glasovanjem vendarle izbrala Ulrikke

Kljub velikim težavam z glasovanjem na nac. izboru, ki je nam Slovencem sicer že dobro znano, so Norvežani po petih predizborih ter skozi sklepno dejanje – finala Melodi Grand Prix 2020 – vendarle izbrali novega evrovizijskega predstavnika. NRK, ki je slavila 60. obletnico prvega sodelovanja na ESC, je tako izbrala pevko Ulrikke in pesem Attention.

Ulrikke je osvojila Melodi Grand Prix 2020.Foto: Stijn Smulders

V velikem finalu se je predstavilo deset temovalcev, in sicer Raylee – Wild, Didrik & Emil – Out Of Air, Magnus Bokn – Over The Sea, Akuvi – Som du er, Kristin Husøy – Pray For Me, Rein Alexander – One Last Time, Tone Damli – Hurts Sometimes, Sondrey – Take My Time, Ulrikke – Attention in Liza Vassilieva – I Am Gay. Po odpetih pesmi so najprej izbrali štiri finaliste (Raylee, Kristin Husøy, Ulrikke in Lizo Vassilievo).

Kristin Husøy je na koncu osvojila drugo mesto.Foto: Stijn Smulders
Ulrikke BrandstorpFoto: Stijn Smulders

Med temi štirimi finalisti sta bili najbolj prepričljivi Kristin Husøy in Ulrikke, ki sta se pomerili še v superfinalu, kjer pa je bila na koncu boljša Ulrikke s pesmijo Attention. A še preden so izbralo 24-letno glasbenico, so imeli organizatorji izjemne težave z glasovanjem, saj so prvič uporabili glasovanje preko spleta. In ravno tu se je pojavila velika tehnična težava, zato so morali najprej uporabiti glasove s strani komisije. Na osnovi tega so dobili štiri finaliste.

Ulrikke Brandstorp bo zastopala Norveško na ESc 2020.Foto: Stijn Smulders

V tem drugem krogu niso imeli težav, vsaj tako so dejali, tako da je lahko ljudstvo najprej glasovalo za superfinalistki, nato pa še za zmagovalko. To je postala Ulrikke Brandstorp, ki je prejela 200.345 glasov, drugouvrščena Kristin Husøy with pa 194.667 glasov. Seveda se so zaradi te napake po finalu Melodi Grand Prix družbena omrežja ponorela, televizija NRK pa ima tako cmok v grlu, sploh, ker je letos minilo 60 let od prvega nastopa Norveške na Pesmi Evrovizije.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button