FESTIVALI

Nina o težkih trenutkih, iz katerih izstopimo še močnejši kot prej

Na festivalu Dnevi slovenske zabavne glasbe se je v Poprock večeru predstavila tudi Nina, in sicer z energičim singlom Te ne premakne. Ta skladba je nasledila prvo Ninino skladbo Ura teče, ki je nakazala, da bo pevka postregla z udarnimi pop ritmi in nalezljivimi refreni.

Ni veliko takšnih pristnih soul vokalov, kot je Nina, pravi Rok Lunaček.Foto: Alesh Maatko

Včasih te kakšna pesem najde in ti je enostavno usojena; takšna je zame Te ne premakne. Bila je ljubezen na prvo poslušanje in takoj sem vedela, da si želim, da bi bila moj naslednji singel. Gre za sinergijo melodije, besedila in tega, kako pesem občutim sama. Nosi sporočilo o težkih trenutkih, iz katerih izstopimo še močnejše kot prej,” nam je zaupala glasbenica Nina, ki je ob tem dodala: “Sodelovanje z avtorsko ekipo Rok Lunaček / Blaž Hribar je zelo posebna glasbeno ustvarjalna in poustvarjalna pustolovščina. Vsi trije smo energični, polni idej in vsak na svojem področju dovolj izkušeni, da lahko pri ustvarjanju in snemanju predvsem uživamo in se zabavamo, kar se potem seveda začuti tudi pri končnih izdelkih. Želim si, da bi v letu ali dveh ustvarili dovolj kvalitetne glasbe za moj prvi album in da je to pričetek ene lepe zgodbe o uspehu in prijateljstva.

Sodelovanje na Poprocku je za izvajalca izjemen trenutek. Festival
slovenske zabavne glasbe je en tistih res svetlih trenutkov na glasbenem
nebu. Biti del njega kot avtor ali kot izvajalec, pomeni biti del
glasbenega neba.

Nina

Pod skladbo Te ne premakne se podpisuje uspešen avtorski tandem; glasbo sta namreč spisala Rok Lunaček in Blaž Hribar, Lunaček pa je prav tako poskrbel za besedilo. Očino gre za zgodbo o uspehu, saj je taisti avtorski tandem spisal glasbo in besedilo za obe pesmi na popevkarskem večeru (v okviru festivala Dnevi slovenske zabavne glasbe), ki sta se uvrstili v super finale (Jana Šušteršič – Sama in Mon’Ami – Kušn me).

Nina na velikem odru DSZG: Poprock.Foto: Alesh Maatko

Nina je ena glasbena petarda. Polna energije in zanosa. Rad delam s
takšnimi ljudmi, ki glasbo jemljejo tako kot jo je treba jemat – s
kančkom hudomušnosti in veliko mero dobre volje. O Nini bo še veliko
govora, verjemite.

Rok Lunaček

Nina je velikokrat sodelovala z menoj kot backvokalistka pri nešteto projektih, tako da sem že pred solo projektom vedel, da bo vse gladko teklo. Že pri Ura teče je šlo kot maslu, pri Te ne premakne še bolj. Všeč ji je bila sveža produkcija in glasba, ki jo ustvarjava z Rokom. Delo v studiu je bilo z Nino čisti užitek. Velik profi. Vokalistka 1a. Pa še super človek. Več si ne bi mogel želeti,” je zaključil Blaž Hribar.

Nina je stavila na pesem Te ne premakne.Foto: Alesh Maatko
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X