EVROVIZIJA

Nina Kraljič na Evrosong za Hrvaško

Hrvaška televizija HRT je naznanila tisto, o čemer se je govorilo že konec lanskega leta – na Pesmi Evrovizije jih bo zastopala Nina Kraljić, zmagovalka prve sezone glasbenega šova The Voice. Skladbo, s katero se bo predstavila, bomo lahko prvič slišali 9. marca.

Hrvaška stavi na Nino Kraljić.Foto: HRT

Nina Kraljić je v zadnjem letu ena najobetavnejših hrvaških izvajalk. »V preteklem letu se mi je zgodilo toliko lepih stvari. Zmagala sem na šovu Najlepši glas Hrvaške, trikrat sem bila nominirana za nagrade Porin, zdaj pa bom na Švedskem zastopala še svojo državo,« je povedala Nina. »Od svojega sodelovanja na Pesmi Evrovizije najprej pričakujem dober nastop in upam, da bo trud poplačan. Zame najpomembneje je, da bom Hrvaško predstavila v najboljši luči,« še dodaja 24-letna pevka.

Kakšna pa bo pesem, ki jo bo predstavila čez slaba dva tedna?

»Za
zdaj naj ostane presenečenje. Ampak zagotovo bo v njenem slogu z modernim
obratom. Ravno snemamo njen glasbeni prvenec, ki sicer ne bo vključeval
njenega prvega singla Zaljuljali smo svijet, bo pa na njem skladba za
Pesem Evrovizije,« je povedala Nina Meden z založbe Universal Music
Croatia.

Kratkolasa izvajalka je v tem trenutku ena največjih hrvaških glasbenih zvezd, njeni posnetki s šova The Voice so na portalu YouTube presegli milijone ogledov. Spoštujejo jo tudi drugi, že uveljavljeni hrvaški glasbeniki, ki so si edini, da vsakemu nastopu doda prav poseben osebni pečat.

Vodja hrvaške evrovizijske delegacije Željko Mesar pravi: »V veliko čast mi je, da nas bo po dveh letih odsotnosti na Pesmi Evrovizije zastopala prav Nina. Nastopila bo v prvem predizboru, mi pa verjamemo v njen uspeh in ji zaupamo, da se ji bo uspelo uvrstiti v finale 14. maja in zapeti pred 200 milijoni TV-gledalcev.«

Zmagala je v šovu Najlepši glas Hrvaške.Foto: HRT

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X