EMA

Nika Zorjan: Nastopanje v šovu mi je prineslo spremembe v življenju

Nika Zorjan, ki smo jo spoznali v šovu Misija Evrovizija, je ambiciozna strelka, o kateri bomo še veliko slišali. Čeprav je njena največja odlika, kot pravi, pamet, najslabša pa zamujanje, lahko od nje pričakujemo le najboljše, saj si nadarjena pevka želi najprej končati študij.

Nika ZorjanFoto: Žiga Culiberg

Že pred šovom Misija Evrovizija si posnela nekaj avtorskih skladb. Kdaj si se sploh začela ukvarjati z glasbo?
Že od malih nog sem bila povezana z glasbo, ampak malo bolj resno sem se začela ukvarjati, ko sem posnela svoja komada EKG in Waste no time.

Uvrstitev na Emo se ti je za las izmuznila. Si zaradi tega zelo razočarana? Na družbenem omrežju je ob tem padlo kar nekaj ‘hudih’ besed …
Ne, sploh nisem razočarana, saj sem se zavedala, da je to pač šov in takšna so pravila igre. Moram priznati, da komentarjev ne berem, tako, da se s tem ne obremenjujem.

Kateri dogodek z ‘misije’ ti bo najbolj ostal v spominu?
Vsi dogodki so mi ostali v zelo lepem spominu, vendar bi vseeno izpostavila prvi nastop v oddaji, ker takrat nisem vedela, kaj naj pričakujem in kako bo vse skupaj izpadlo. Na koncu sem bila zares presenečena nad odzivom sodnikov in gledalcev in v meni so bili res neverjetni občutki, katere ne bom nikoli pozabila.

Za nastop na Evroviziji se bodo potegovale Eva Boto in sestri Prusnik. Kdo, meniš, bi bolje predstavljal Slovenijo, in komu napoveduješ zmago?
Vse tri bi zelo dobro predstavile Slovenijo in katera koli bo šla bo pustila pozitiven pečat. Eva z ekratnim vokalom in dvojčici Prusnik z eksplozivno energijo. Nimam pojma, katera bo zmagala in se sploh ne sekiram, saj bi si vse zaslužile zmago.

Uspelo ji je tudi v šesti oddaji.Foto: Žiga Culiberg

Vse pevke, ki jih bomo slišali na Emi, so zelo mlade, tudi sama pa imaš le 19 let. Misliš, da je mladost na Evroviziji prednost?
Seveda je prednost, saj pomoje mlajše pevke oddajajo svežo energijo, ki je logično, da lahko samo plus.

Tudi sicer spremljaš Evrovizijo? Bi si s katerim od evrovizijskih pevcev kdaj želela zapeti v duetu?
Seveda spremljam Evrovizijo …, hm nevem koga bi izpostavila (smeh).

Meniš, da ti je ‘misija’ kaj pomagala pri tvoji glasbeni karieri? Je nastopanje v oddaji prineslo kake spremembe v tvoje življenje?
Seveda! Misija Evrovizija mi je definitivno pomagala pri glasbeni karieri, saj me je po zaslugi te oddaje spoznalo oziroma opazilo veliko ljudi in s to oddajo sem si odprla vrata v svet glasbe. Je pa nastopanje v oddaji prineslo spremembe v mojem življenju, saj sem postala malo bolj prepoznavna, ljudje me ustavljajo na ulici in mi čestitajo, na Facebooku sem dobila res veliko prijateljev in veliko manj časa imam zase, kot sem imela pred oddajo.

Spremljaš komentarje, povezane z ‘misijo’ in tvojimi nastopi? Kako si zadovoljna z odzivi?
Všeč mi je, da so sodniki vedno povedali svoje mnenje direktno. Vse komentarje sem vzela zelo pozitivno in se iz njih nekaj naučila ter popravila napake.

Nika Zorjan v tretji oddaji Misija Evrovizija.Foto: Žiga Culiberg

Na nastopih si presenečala tudi s svojo zunanjo podobo. Je videz po tvojem mnenju zelo pomemben za uspešno kariero?
Seveda, videz je zelo pomemben za uspešno kariero. Moje mnenje je, da moraš izstopati, da si te ljudje zapomnijo. Zdaj pa je od posameznega pevca odvisno kaj bo naredil, da si ga bodo ljudje zapomnili (ali oblačila, frizura ali pa kaj drugega …)

Kdo je tvoj glasbeni kritik in čigave nasvete, povezane z glasbo, najbolj upoštevaš?
Moj glasbeni kritik je moj oče. Glasbene nasvete pa upoštevam od vseh, ki se na glasbo spoznajo.

S čim se, poleg glasbe, še rada ukvarjaš?
Itak, da se družim s prijatelji in hodim na žurke, saj sem zelo žurerski tip. Moram priznati, da odkar sem začela z ‘misijo’ nisem bila še na nobeni žurki, tako, da bom zdaj morala zares nadoknaditi izgubljeni čas (smeh).

Kaj ti predstavlja največji izziv za prihodnost?
Ostati na glasbeni sceni in ustvarjati odlično glasbo.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X