EVROVIZIJA

Nemogoče je mogoče: Avstralija prihaja na Evrovizijo 2015

Kar se je še nedavno zdelo povsem nemogoče, se bo maja uresničilo: na evrovizijskem izboru bo namreč prvič nastopil celo avstralski predstavnik!

Drzna, a pričakovana poteza?!

To je drzen, a hkrati nadvse neverjeten poseg. Gre za naš način sporočila, da se zabavamo skupaj,” je za uradno evrovizijsko spletno stran, eurovision.tv, v imenu EBU-ja povedal supervizor izbora Jon Ola Sand.

Avstraliji Evrovizija sicer ni povsem tuja. Že lani so pevci iz te države nastopi med spremljevalnim programom na Danskem, letos pa bodo v tekmovanje tudi neposredno vpleteni. Ker evrovizijski izbor letos praznuje okrogli jubilej, 60. obletnico, so se organizatorji, kot so sporočili, odločili za posebno potezo. Tradicionalnemu festivalu želijo dodati nove razsežnosti, zato so se odločili za pompozno, a drzno potezo: Avstralija je letos zares postala 40. država, ki bo svojega predstavnika maja poslala na Dunaj. Avstralski glasbenik bo imel mesto v velikem finalu, 21. maja, že zagotovljeno.

Avstralija se bo predstavila v velikem finalu.Foto: Rowan Turner / WienTourismus
Foto: Eurovision.tv

Nad povabilom k sodelovanju so bili navdušeni tudi pri avstralski državni televiziji. Organizatorji so sporočili še, da bodo Avstralci lahko glasovali v obeh polfinalih in v finalu, o točkah pa bodo odločali glasovi gledalcev in strokovne komisije. In če na izboru zmaga prav njihov predstavnik? Ne, leta 2016 v tem primeru ne bi bilo treba potovati v več tisoč kilometrov oddaljeno deželo. Organizacijo evrovizijskega izbora bi v tem primeru, v sodelovanju z njihovo televizijo SBS, organizirala ena od evropskih držav. Odločitev, da bo na Evroviziji nastopil tudi avstralski predstavnik, je številne nedvomno presenetila. Mnenja o tem, ali je poteza primerna, pa so še kako deljena. Kaj si o sodelovanju Avstralije na evropskem glasbenem izboru mislite vi?

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button