ESC 2021

Nemška evrovizijska zgodba sliši na ime I Don't Feel Hate

Korak bližje evrovizijski zgodbi je Nemčija, ki tokrat pošilja v ogenj pesem I Don't Feel Hate, ki jo bo v Rotterdamu zapel 26-letni Jendrik Sigwart. Mladega glasbenika je je pred slabim mesecem izbrala več kot 100-članska strokovna komisija, ki so jo sestavljali tako evrovizijski oboževalci kot glasbeni mojstri.

Jendrik Sigwart stavi na I Don't Feel Hate.Foto: NDR

Spomnimo. 26-letni nemški glasbenik prihaja iz Hamburga. V svet glasbe je vpet že od rane mladosti, ko je začel igrati klavir in violino. Po končani srednji šoli pa je študiral glasbene muzikale na Univerzi za uporabne znanosti v Osnabrücku. Sicer pa že kar precej časa ustvarja svoje pesmi in celo piše svoje pesmi za ukulele, ki je njegovo najljubše glasbilo. Nastop na Pesmi Evrovizije so sanje, ki so se mu letos vendarle uresničile, strokovno žirijo pa je na koncu prepričal s simpatičnostjo, zabavnim pristopom in karizmo.

Mladi glasbenik je ob predstavitvi videozgodbe dejal, da je prišel z idejo, da naredi takšno zgodbo, za katero se ne potrebuje veliko denarja. "Kot mlad fant, ki nima denarja, ampak ima idejo, sem začel razmišljati o tem, kako bi lahko naredil odlično kuliso za svoj glasbeni video, ne da bi bil komu dolžan naslednjih 50 let. Tako mi je padla ideja o pralnici. Domačinom po Hamburgu sem dejal, da vzamem njihove pokvarjene stroje za video, nato pa sem prosil še prijatelje, da priskočijo na pomoč ... in tako je nastala zgodba," je ob predstavitvi dejal Jendrik, ki tako predstavlja nekoliko daljša verzijo, saj je evrovizijska lahko dolga le tri minute.

Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

17.4.2021

ESC 2021: Kaj je novega na stavnicah, kje je Slovenija z Ano?

15.4.2021

Rotterdam 2021: Za vsakega predstavnika bo oder drugačen

13.4.2021

Rotterdam 2021: Kaj ponuja velikih pet ter gostiteljica Nizozemska?

11.4.2021

Rotterdam 2021: V ESC Areni Ahoy zabrneli stroji; oder bo do 28. aprila

9.4.2021

Rotterdam 2021: Vsi bodo morali opraviti hitri test, tudi obiskovalci!

Facebook

Twitter