Nemčija bo za Rotterdam 2021 izbrala novega ESC predstavnika

Nemčija, kot kaže, v Rotterdam na Pesem Evrovizije 2021 ne bo poslala Slovenca Bena Doliča, ki so ga interno izbrali za ESC edicijo 2020, ki pa se zaradi vsesplošne epidemije v letošnjem maju ni zgodila. Kot je sporočila nemška televizija, bodo Benu vendarle omogočili, da se prijavi na novi nemški izbor 2021, kjer bo stroka izbrala najboljšega.

Bo Ben Dolič vendarle zastopal Nemčijo?Foto: NDR

Nemčija se je tako pridružila tistim državam, ki bodo za ESC 2021 izbrali novega predstavnika, a dopuščajo možnost, da jih znova zastopa Ben Dolič. Seveda, če bo prepričal ekipo strokovnjakov, saj bo televizija NDR/ADR uporabila enak mehanizem kot za leto 2020. Novi nemški evrovizijski predstavnik bo tako izbran preko dveh posebnih strokovnih komisij, v kateri bo več kot 120 različnih članov, tako oboževalcev, kot strokovnjakov.

Kdo bo zastopal Nemčijo, bo odločila ekipa strokovnjakov.Foto: Felix Mittermeier / Pixabay

Prva, 100-članska komisija bo sestavljena iz evrovizijskih oboževalcev, drugo, 20-člansko komisijo pa bodo sestavljali mednarodni glasbeni strokovnjaki. Tisti, ki bo na koncu prepričal, bo novi nemški predstavnik. Če bo to na koncu znova uspelo Benu Doliču, ki je za edicijo 2020 prepričal s pesmijo Violent Thing, pa bomo izvedeli pravočasno. 

Benjamina smo lahko spoznali na Emi 2016, kjer je nastopil v štiričlanski zasedbi D Base, ki se je predstavila s skladbo Alexa Volaska, Spet živ. Poleg tega je pri dvanajstih letih stal še na odru šova Slovenija ima talent.

Spomnimo. Ko je glasbenik Ben Dolič dopolnil 18 let se je z družino preselil v Švico, kjer se je naučil nemščine, vse bolj pa se je posvečal svoji glasbeni karieri. Leta 2018 se je preselil v Berlin, kjer je v finalu šova The Voice of Germany končan na drugem mestu. Nato je sledila turneja po Nemčiji in Avstriji, ki ga je na koncu pripeljala do evrovizijske vstopnice, a se zaradi odpovedi tekmovanja ni mogel udeležiti ESC 2020.

Ben Dolič je sicer stal tudi na odru naše Eme.Foto: Alesh Maatko
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

1.8.2020

Julijskih TOP 10: Vrnila se je Verka Serduchka; Little Big še vedno prvi

26.7.2020

Otroška Evrovizija brez Slovenije; izbor naj bi novembra gostila Poljska

23.7.2020

Znan slovenski predstavnik za izbor Evrovizijski mladi glasbeniki

20.7.2020

Kako bo Izrael izbral novo evrovizijsko pesem za Eden Alene?

10.7.2020

Didato stavi na pesem, ki je nastala v času najtežjih trenutkov Covida-19

Facebook

Twitter