ZABAVNO & DRUŽABNO

Nekaj lepega je bilo čutiti v zraku

Nekaj lepega je bilo v zraku zadnji petkov avgustovski večer, ki smo ga v soju lune preživeli na vrtu Tržiškega muzeja. Obiskovalci zadnjega, petega v nizu razprodanih Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju, so uživali ob najlepših »romančicah«, skladbah Romane Krajnčan in Jureta Ivanušiča.

Piko na i petkovemu večeru pa je s poezijo, avtorskimi skladbami in
avtorskimi prevodi velikanov šansona dodal igralec, glasbenik,
skladatelj, voditelj in vsestranski umetnik Jure Ivanušič, ki se mu je
Gorenjska že od malega zdela obljubljena, lepa, najlepša dežela. “Zelo
fino je bilo nocoj, zelo lep ambient, zahtevna in dobra publika, taka,
ki si jo lahko samo želiš,” je Jure Ivanušič povedal po koncertu. “Skladbe, ki si jih izbiram na koncertih so takšne, o katerih imam sam
osebno kaj za povedati. Tudi vsako podajanje zgodbe, interpretacija,
ki je zelo pomembna za to zvrst glasbe, prihaja iz mojih globin. Zato
se tudi ukvarjam s šansoni. Tudi pišem jih zato, ker imam neko potrebo
in v procesu nastajanja skladbe, takšne kot je moj šanson, se mi zdi, da
nekaj predelam o svojem življenju oziroma vsaj pogledam nase z distanco
in na temo, ki me takrat okupira.”

Tega koncerta sem se izredno veselila. Največ treme sem imela pravzaprav aprila, ko smo začeli s temi koncerti, ker si nisem čisto točno predstavljala, kako bo vse skupaj izgledalo. Imela sem idejo, verjela sem v projekt, vedela, da bo to nekaj fantastičnega, a dokler se ne začne, nisi popolnoma predan. Nuška je odlično začela, potem pa se je vzdušje samo stopnjevalo. Energija je lepa, vsi koncerti so bili razprodani, publika zadovoljna,” je misli takoj po koncertu strnila umetniška vodja Glasbenih večerov v Tržiškem muzeju Romana Krajnčan, ki pa se je na zadnjem koncertu prvega cikla predstavila tudi kot pevka šansonov. “S pozitivno energijo sem šla od doma. Lepo je čutiti Tržičane in ostale, ki se iz drugih krajev pripeljejo k nam. Nastopajoči smo zelo lepo sprejeti, publika uživa, diha z nami, lahko se predaš glasbi in zgodbam, skratka super je bilo,” je z navdušenjem sklenila Krajnčanova, ki je že polna idej o novem glasbenem ciklu.

Glasbeni večeri v Tržiškem muzeju, ki so od aprila do avgusta potekali v okviru Tržiških poletnih prireditev, pod pokroviteljstvom Občine Tržič, so gostili Nuško Drašček, Ota Pestnerja, Uroša Periča, Nino Strnad ter Romano Krajnčan in Jureta Ivanušiča.

Jure Ivanušič in Romana KrajnčanFoto: Media Butik
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button