EVROVIZIJA

Nathan Trent veliki up za Avstrijo

Avstrijska radiotelevizija ORF se je odločila, da jih bo v Kijevu zastopal Nathan Trent. Vsaj tako se je določila televizijska ekipa, v kateri niso manjkali glasbeni strokovnjaki, med katerimi sta bila tudi Eberhard Forcher in Christof Straub.

Nathan TrentFoto: ORF

Novo avstrijsko evrovizijsko pesem bodo predstavili februarja 2017. 24-letni glasbenik, ki ni le pevec ampak se predstavja tudi kot avtor v glasbenih zvrsteh popa in R’n’B, je z glasbo povezan že od otroštva. Takorekoč je odraščal v gledališču, kot mladenič pa je nastopal v številnih muzikalih. Glasbeno se izpopolnjuje še danes, in sicer pri učitelju petja Previnu Mooru.

Prvo svojo pesem je napisal že pri enajstih letih, nato pa je svoje znanje in izkušnje le še stopnjeval, tako da je danes t.i. ‘glasbeni multipraktik’, saj obvlada takorekoč skoraj že vse, saj poskrbi tako za aranžma, besedilo kot tudi za melodijo. Mnogi menijo, da je izjemno karizmatičen pevec, ki na glasbeni sceni še veliko obeta. Kakšno pesem pripravljajo za Kijev je še uganka, zagotovo pa si vsi skupaj želijo še eno vrhunsko avstrijsko uvrstitev.

Spomnimo. Avstrijo, ki je leta 2014 slavila s Conchito Wurst, je v Stockholmu zastopala pevka Zoë, ki je v finalu s pesmijo Loin d’ici končala na 13. mestu.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X