EMA

Namesto Hannah Lara Baruca?

Če Hannah ne bi bila izbrana za našo letošnjo evrovizijsko predstavnico, bi se na nacionalni televiziji RTV Slovenija po vsej verjetnosti odločili za Laro Baruco, ki je že sodelovala na Emi, s skladbo Ti si se bal (1999). Seveda pa Koprčanka ni bila edina v igri, svojo skladbo je poslala še Regina.

Lara Baruca je bila menda v igri do zadnjega trenutka.Foto: Mimi Antolovič
RTV Slovenija se je odločila za Hannah.Foto: Alesh Maatko

Kot pišejo v zadnji številki revije Obrazi, je – citiramo – s Hannah ostala čisto do konca, saj sta bili obe ožji izbor RTV Slovenija, torej ‘finalistki’. “Na izbiranje pa se nisem
prijavila sama, ampak so me poklicali z RTV z zelo jasno idejo o tem,
kaj pričakujejo,
” je Lara Baruca povedala za revijo Obrazi.

In nato še dodala: “Med petimi demo posnetki je bila izbrana skladba, ki se je zdela najprimernejša za tako priložnost. Nato je pogovor potekal zelo iskreno in pragmatično, izbrano pesem smo izpopolnjevali, izboljševali zgradbo, pilili produkcijo, saj je bil cilj vseh, da se pripravi sveža, zanimiva pesem za mednarodni trg in v skladu s trenutnim glasbenim dogajanjem.

Seveda pa se je v teh dneh vroča juha, ki se je skuhala okrog internega slovenskega izbora, že primerno ohladila. Nekateri slovenski glasbeniki so še vedno precej razočarani, zopet drugi so mnenja, da bo izbranka Hannah 14. maja 2013 popolnoma kos evrovizijski na(d)logi.

Portal Evrovizija.com lahko spremljate tudi na družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X