OTROŠKA EVROVIZIJA

Na Otroški Evroviziji 2021 bo 19 držav; Slovenije ni med njimi

Na 19. Otroški Evroviziji (Junior Eurovision), ki se bo odvila 19. decembra v Parizu, bo letos sodelovalo 19 držav. Med njimi tudi tokrat ne bo Slovenije, ki je sicer na tem tekmovanju za otroke sodelovala le dvakrat.

V Parizu, kjer bomo tik pred novim letom dobila novega zmagovalca Otroške Evrovizije, na kateri sodelujejo mladi pevci stari od devet do štirinajst let, bo tokrat sodelovalo 19 držav, in sicer Albanija, Armenija, Azerbajdžan, Bolgarija, Francija, Nemčija, Gruzija, Irska, Italija, Kazahstan, Malta, Nizozemska, Severna Makedonija, Poljska, Portugalska, Rusija, Srbija, Španija in Ukrajina. 

Lani slavila Francija

29. november je bil nekoč pomemben datum, toda teh časov že dolgo ni več. In tega dne se je v Varšavi odvila lanska Otroška Evrovizija, na kateri se je letos predstavilo ducat držav. Na koncu so v skupnem seštevku glasov preko spleta in strokovnih komisij izbrali novo zmagovalko. To je postala Francija, ki je stavila na 11-letno Valentino. Za zmago so se lani borile Nemčija, Kazahstan, Srbija, Malta, Belorusija, Poljska, Gruzija, Rusija, Španija, Ukrajina, Francija in Nizozemska.

Zakaj Slovenija ne sodeluje?

RTV Slovenija sicer uradno rada in skopo odgovori, da na Otroški Evroviziji ne sodeluje več, ker tega projekta preprosto ni v finančnem in programskem načrtu za aktualno leto, neuradno pa naši nacionalni televiziji ni bil po godu nov termin, saj so Otroško Evrovizijo po mnogih usklajevanjih prestavili na nedeljsko popoldne, med 16. in 18. uro, takrat pa je pred televizijskimi sprejemniki na TV Slovenija menda premalo gledalcev, kar so pred leti potrdili tudi na  družbenih omrežjih, citiramo: “… programski pas, v katerem se JESC odvija, je eden glavnih razlogov. Nedelja popoldan ob 16ih pomeni za začetek tudi predvajanje na 2. programu. Dokler je bila prireditev v sobotnem prime-time, je Razvedrilni program TVSLO sredstva, ki so sicer namenjena za domačo sobotno prime-time oddajo lahko namenil za otroško Evrovizijo. In tudi predvajanje je bilo temu primerno v najboljšem programskem pasu.”

RTV Slovenija, ki je na Otroški Evroviziji sodelovala le dvakrat, in sicer leta 2014 in 2015 (z Ulo Ložar smo najprej zasedli 12. mesto, z Lino Kuduzovič (leto dni kasneje) pa tretje mesto), tudi letos na tem festivalu ne bo sodelovala.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button