ROTTERDAM 2021

Na Evroviziji 2021 le novoizbrane pesmi; kaj bo z izbranimi se še ne ve

Tako je odločila Referenčna skupina pri zvezi EBU, ki je odgovorna za Evrovizijo. V petek pozno popoldne je zveza EBU preko družbenih omrežjih sporočila, da se pravila za Evrovizijo 2021 ne bodo spreminjala, kar pomeni, da letošnje pesmi ne morejo sodelovati na tekmovanju 2021. Na vsaki televiziji je, da se lahko sama odloči, kdo jih bo zastopal.

Kakšen bo evrovizijski zemljevid 2021 je ena velika uganka.Foto: VladStudio.com

Zveza EBU, ki se zaveda trenutne situacije glede odpovedi priljubljenega tekmovanja, je tudi sporočila, da iščejo in preučujejo številne možnosti, s katerimi bi se vendarle na nek način posvetili Pesmi Evrovizije 2020, s tem da kakršno koli tekmovanje odpade. Kot so zapisali, bi se radi poklonili vsem skladbam in izbranim izvajalcem (teh je 41), ki bi se morali 12., 14. in 16., maja predstaviti na letošnjem tekmovanju v Rotterdamu.

Evrovizijski tekmovalci 2021.Foto: Eurovision.tv

Referenčna skupina, ki je bila ustanovljena leta 1998, je izvršni odbor Pesmi Evrovizije. Njegov namen je nadzirati organizacijo in voditi natečaj v imenu sodelujočih radiotelevizij.

Na kakšen način ter s kakšnimi oddajami oziroma evrovizijskimi vsebinami, bodisi na televiziji ali preko družbenih omrežij, se bo zveza EBU poklonila vsem evrovizijskim predstavnikom 2020, med drugim tudi naši Ani Soklič, ki smo jo izbrali preko izbora Ema 2020, bodo javnosti sporočili v naslednjih dneh oziroma tednih.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button