EVROVIZIJA

Na eni strani bes in jeza, na drugi strani zahrbtne spletke

V času poevrovizijske depresije, ko smo v obdobju zatišja in ko se – kar se tiče Pesmi Evrovizije – ne dogaja ravno veliko, je Ukrajina poskrbela za veliko kruha in iger. Njihova saga o ne-izbiranju evrovizijskega mesta polni spletne portale, zopet druga pa več kot zabava.

Jamala je Ukrajini pripela drugo zmago.Foto: Alesh Maatko

Evrovizijska drama je, kot kaže, dosegla še en vrhunec. Namreč za 25. avgust so organizatorji Pesmi Evrovizije 2017 ob 14. uri napovedali novinarsko konferenco, na kateri naj bi po dolgotrajni sagi vendarle razglasili evrovizijsko mesto za prihodnje leto. A se to ni zgodilo, saj so vse skupaj le nekaj minut pred pomembnim trenutkom preklicali oziroma – kot so se nekoliko lepše izrazili organizatorji – prestavili. Kdaj bo tako znano evrovizijsko mesto 2017 ne vedo niti najbolj izkušene vedeževalke.

Na novinarski konferenci je bilo veselje ob zmagi Ukrajine izjemno.Foto: Alesh Maatko

Kdo preprečuje razglasitev?

Še eno zamudo pa je medtem že komentiral župan Kijeva, Vitali Klitschko, ki je dejal, da vse skupaj povzroča kar nekaj jeze in še več vprašanj. Vitali je med drugim zapisal, da je z vsakim dnem manj in manj časa za priprave, da negotovost otežuje priprave, prav tako pa trpi ugled Ukrajine. Župana Kijeva tako še najbolj zanima, kaj in kdo preprečuje razglasitev evrovizijskega mesta 2017?

Je pa znanih nekaj novih dejstev. Na svojem facebook profilu se je po preklicu novinarske konference oglasil generalni direktor ukrajinske televizije NTU Zurab Alasania, ki je zapisal, da evrovizijsko mesto še ni izbrano ter da imata dve mesti  – Kijev in Odesa – prednost. Hkrati pa je dodal, da imata obe mesti tudi pomankljivosti, o čemer smo na naši strani že zapisali pred slabim mesecem dni. “V vsakem primeru bo zadovoljno le eno izmed vseh treh mest, ki želijo gostiti Pesem Evrovizije. Ostali kandidati bodo rekli: To je sramata,” je bil jasen Alasania, ki je takoj po preklicu novinarske konference dvignil kar nekaj prahu z besedami: “Še en teden? Intrige v popolnem duhu Pesmi Evrovizije.”

Kijev ponuja za izvedbo International Exhibition Centre (razstavišče).Foto: NTU
Kijev, glavno mesto Odesa, pristanišče ob Črnem morju
Kijev izmed vseh možnosti ponuja medarodno razstavišče, ki je največja dvorana v Ukrajini, saj sprejme 11.000 obiskovalcev. Ta ponudba mnogim ni všeč, zato verjetno zamuda. Odesa ponuja stadion Chornomorets, ki sprejme 10.000 obiskovalcev.  Mesto zagotavlja, da bodo pokrili stadion, če bodo izbrani za gostovanje Pesmi Evrovizije.
Odesa stavi na stadion, ki pa ga morajo še pokriti.Foto: NTU
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button