NE ZAMUDITE

Evrovizijski Dunaj bo letos gostil 80-dnevni festival na prostem

Tradicionalni festival Donauinselfest se prilagaja trenutni situaciji. Iz največjega brezplačnega festivala na prostem v Evropi, ki je lani privabil okoli 2,7 milijona obiskovalcev, bo zdaj nastal najdaljši. Kar 80 dni bo dvonadstropni avtobus vozil po evrovizijskem Dunaju in v vsa okrožja pripeljal 240 koncertov.

Dvonadstropni avtobus #dif20Foto: Promo foto

Pod geslom »Ves Dunaj« se bo tridnevni festival Donauinselfest od 1. julija do 18. septembra 2020 prelevil v poletno turnejo s 100 različnimi nastopajočimi. Veliki zaključek s tremi koncerti 19. in 20. septembra se bo ob upoštevanju predpisov in torej največ 1.250 obiskovalci odvil na otoku na Donavi, karte zanj pa bodo izžrebali med poletjem.

»Z Donauinselfestom bomo naše obiskovalce obiskali doma ali v službi,« je povedala dunajska mestna svetnica Barbara Novak. »Festival je tako za oboževalce, številne domače umetnike kot tudi dunajska podjetja prepomemben, da bi ga eno leto izpustili.«

Tako bo kar 80 dni dvonadstropni avtobus ustavljal na ulicah, trgih in v parkih, kjer bodo organizatorji priredili 240 koncertov. Seznam izključno avstrijskih nastopajočih bo objavljen 1. julija, natančen program in trasa avtobusa pa bosta objavljena sproti. Tako želijo namreč preprečiti množično zbiranje.

Skupini, ki bo skrbela za varnost, so dodali tudi strokovnjake za Covid-19, ki bodo skrbeli za dosledno upoštevanje varnostnih predpisov.

Donauinselfest 2019 ...Foto: Alexander Müller
Aktualno dogajanje lahko spremljate še na našem družbenem omrežju TWITTER in FACEBOOK.

Sorodne novice

2.7.2020

Ljubljana Festival: Peta akustika Tomaža Domicelja bo petega julija

1.7.2020

Ljubljana Festival: Kaj za začetek ponuja že 68. festivalska edicija?

30.6.2020

Poletje 2020 brez poletnih melodij; kaj bo z neizbranimi skladbami?

23.6.2020

Kaj se bo zgodilo s festivalom Sanremo; nova lokacija, nov termin?

20.6.2020

Letos le sonce in morje, brez poletnih melodij?! Odločitve še ni!

Facebook

Twitter