EVROVIZIJA

Monika Kuszyńska za Poljsko tokrat v imenu ljubezni

Poljska se bo po lanski dobri uvrstitvi v finalu znova trudila doseči vsaj enak ali celo boljši rezultat. Letos so se odločili, da jih bo zastopala Monika Kuszyńska, ki se bo predstavila v drugem polfinalnem večeru, tako kot Slovenija.

Monika KuszyńskaFoto: TVP

Monika Kuszyńska je popularna poljska pevka, saj je bila med drugim glavna pevka pop skupine Varius Manx. Leta 2006 je imela prometno nesrečo, od takrat pa je deloma paralizirana. Vendar to Monike še zdaleč ni odvrnilo od njene strasti – petja, saj od takrat poje predvsem o ljubezni in toleranci. Na Dunaju se bo predstavila s pesmijo In the Name of Love. Besedilo je napisala Monika sama, glasbo pa je napisal njen mož, Kuba Raczyński.

Skozi vsa moja umetniška prizadevanja skušam povezati dva svetova, ki so se mi še pred kratkim zdeli nemogoči – združiti svet ljudi z in brez invalidnosti. Most med tema svetovoma postaja močnejši vsako leto. Prepričana sem, da bodo nekoč te meje izginile. Letošnji moto Izbora Pesmi za Evrovizijo je Building bridges (Gradimo mostove), kar se popolnoma ujema z vsebino moje pesmi. Ta moto me je navdihnil za pisanje besedila In the Name of Love, in sicer, ker smo v imenu ljubezni sposobni premagati vsako oviro,” je še povedala Monika.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X