FESTIVALI

MMS: Poudariti čar mediteranskega festivala dobrih melodij

V Hotelu Marko v Portorožu se je odvila novinarska konferenca in žreb vrstnega reda nastopa 14 izvajalcev na letošnjem, 35. festivalu Melodije morja in sonca. Enodnevna prireditev, ki jo bo neposredno prenašala RTV Slovenija, bo letos v soboto, 4. julija 2015, v Amfiteatru Avditotorija Portorož …

V družbi Maria in Lorelle

Letošnji festival Melodije morja in sonca bosta v Avditoriju Portorož vodila Lorella Flego in Mario Galunič.

Smernice in potek 35. festivala Melodije morja in sonca so tokrat predstavili Meira Hot, podžupanja Občine Piran, Marko Česnik, direktor Avditorija Portorož-Portorose, Mario Galunič, odgovorni urednik Razvedrilnega programa, Slavko Ivančić, umetniški vodja festivala in Lada Tancer, predstojnica Urada za družbene dejavnosti Občine Piran.

Ekipa MMS 2015 predstavlja letošnji festival.Foto: Breda Krajnc

Lastnik blagovne znamke festivala Melodije morja in sonca je Občina Piran, Avditorij Portorož-Portorose je njen upravljavec oz. organizator in soorganizator festivala je RTV Slovenija.  Vodilo ostaja – poudariti čar mediteranskega festivala dobrih melodij, ki bo v Portorož pritegnila ljubitelje dobre glasbe in zabave, praktično vso medijsko srenjo in ne nazadnje tudi predstavnike gospodarstva in politike.

Letošnja novost je, da se bodo pred festivalom na radiih predvajali deli tekmovalnih skladb. V šov programu bodo zbrani zmagovalci festivala z mladimi pevci zapeli zmagovalne skladbe. V tednu pred festivalom bomo tudi letos v Portorožu pripravili tri predstavitvene večere in druženje z izvajalci/glasbeniki, kar bo popestritev poletnih večerov. Pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija bo izšla zgoščenka s tekmovalnimi skladbami.

MMS 2015 bo potekal 4. julija v Portorožu.Foto: Breda Krajnc

Nacionalni glasbeni festival Melodije morja in sonca s svojimi začetki
sega v leto 1978. Prva zmagovalka festivala je bila Moni Kovačič s
skladbo Nasmeh poletnih dni. Prvo prizorišče je bilo v Piranu, takoj
naslednje leto pa v Portorožu, kjer je festival potem največkrat
gostoval. Že kmalu se je pokazal za zelo uspešnega in kakovostnega ter
postregel z mnogimi uspešnicami, med katerimi so številne postale
zimzelene. Lanski festival je bil odlično obiskan ter preko neposrednega
TV prenosa si ga je ogledalo rekordno število gledalcev.

Letošnji izvajalci: Alja Krušič: Najin ples, Bilbi: Limonada, Easy: Nekaj med nama, Eva Boto & Gašper Rifelj: Ljubezen dela čudeže, Francesco Squarcia: Innamorarsi di te, Ina Shai: Iščem sonce, Katrinas: Do neba, Klepač in Gustinčič KinG: Malo za hec, malo zares, Monika Pučelj: V dobrem in slabem, Polona Furlan: Ostani še malo, Skupina Mozaik: Prvi poljub, Šturle: Hit poletja, Tulio Furlanič: Bloody Marry, Žiga Rustja: Ne sodim sem, se bodo, po izžrebanem vrstnem redu, potegovali za Veliko nagrado MMS 2015 in nagrade strokovne žirije za najboljše besedilo, priredbo, glasbo, izvedbo ter nagrado za najboljšega debitanta oz. avtorja – nagrado Danila Kocjančiča. Zmagovalna skladba bo tista, ki bo prejela največje število točk v seštevku točk telefonskega glasovanja, glasovanja občinstva v Amfiteatru, glasovanja izbranih radijskih postaj in glasovanja strokovne žirije.

Tekmovalci letošnjega festivala MMS 2015.Foto: Breda Krajnc
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X