MMS

MMS 2021: Sebastian pred in med festivalom 'ne spi'

10. julija se bo v Portorožu odvil že 40. festival Melodije morja in sonca. Jubilejni festival bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, za številne nagrade pa se bo portegovalo ducat tekmovalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi letos predstavljamo na Evrovizija.com. Deveti po vrsti bo na oder s pesmijo Ne spim! stopil Sebastian.

MMS 2021: 9. Sebastian - Ne spim!Foto: CTRL.media

Sebastian je prvi slovenski najstniški idol, ki se je javnosti predstavil na izboru za Miss Slovenije za Miss sveta leta 2000 s skladbo Hočem to nazaj! in se z njo kmalu prebil na vrh radijskih in televizijskih glasbenih lestvic. V menedžersko-glasbeni navezi z Natko Geržina in Zvonetom Tomcem je pri založbi Menart Records izdal dva albuma Hočem to nazaj!, izdan februarja 2001, je bil na lestvici 30-ih najbolje prodajanih albumov kar 9 mesecev in zanjo je prejel prejel dvojno platinasto ploščo. Ti si ta!, leto za tem, je že v tretjem tednu dosegel zlato naklado. Nato se je Sabastian umaknil iz javnega življenja in se posvetil lastnemu glasbenemu ustvarjanju.

V soj žarometov se je vrnil leta 2004 z uspešnico Bum! Bum! Bum!, za katero je napisal besedilo. Sledile pa so skladbe Kdo misliš, da si?!, Tvoja slika (bledi), duet z Luko Nižetićem Mi Chica Latina, Kriv sem (Slovenska popevka 2006), Naj svet zakriči (Ema 2007) in Na robu sveta ob slovenski promociji istoimenskega filma iz trilogije Pirati s Karibov, kjer se vse večkrat pojavlja tudi kot avtor glasbe. Poleg tega pa je nekaj časa vodil tudi 'boyband' Casanova.

Zaradi drugih obveznosti se predstavitve junija ni mogel udeležiti.Foto: Alesh Maatko

Prikupen glasbenik je lastnik ene največjih slovenskih plesnih šol in predavatelj na temo plesnega ustvarjanja v najširšem pomenu za vse starosti po vsej Evropi.

Sebastian deluje tudi kot televizijski voditelj. V letu 2002 je posnel sezono oddaj V postelji s Sebastianom! za televizijo Pika, leta 2009 pa na RTS Rdeča preproga s Sebastianom, v kateri je gostil najeminentnejša imena slovenskega estradnega sveta. Danes se Sebastian aktivno posveča tudi plesnemu ustvarjanju.

Sorodne novice

24.7.2021

Poletna noč v Portorožu: Stoječim ovacijam ni bilo videti konca

19.7.2021

Boštjan Pertinač: Zgodba nastanka Plime je precej smešna

19.7.2021

Sebastian se skozi glasbo sprašuje, če je ljubezen sploh obojestranska?

18.7.2021

Nagrajena Saša Lešnjek se sprašuje, kaj bi svet brez upanja

16.7.2021

To je skladba za vse none, babice, ome tega sveta, pravijo Gedore

Facebook

Twitter