MMS

MMS 2021: Na odru tudi legendarna skupina Platana

10. julija se bo v Portorožu odvil že 40. festival Melodije morja in sonca. Jubilejni festival bo tudi tokrat potekal v portoroškem Avditoriju, za številne nagrade pa se bo portegovalo ducat tekmovalcev. Vse izvajalce, tako kot vsako leto, tudi letos predstavljamo na Evrovizija.com. Tretji po vrsti se bodo predstavili članbni skupine Platana ...

Danes skupino Platana sestavljajo Armando Baruca, Adrijan Baruca, Marino Marinac in Ervin Može.

Skupina Platana je nastala leta 1972 v Kopru. Vse odtlej neprekinjeno glasbeno ustvarja in nastopa doma in v tujini. Posneli so več kot sto avtorskih pesmi na mali vinilni plošči, osmih kasetah in štirih zgoščenkah, poleg tega pa so sodelovali na  petih festivalih, in sicer Subotica in Opatija leta 1978 ter trikrat na MMS (1985, 1991 ter 1995).

MMS 2021: 3. Platana - V globino srcaFoto: Alesh Maatko

Večino avtorske glasbe in besedil je napisal kitarist Adrijan Baruca, sodelovali pa so še z drugimi znanimi avtorji glasbe in besedil. Bili so spremljevalna skupina znanih pevk in pevcev, kot so Tomislav Ivčič, Džo Maračič-Maki, Marjan Miše, Vladimir Savčič-Čobi, Moni Kovačič, Duško Lokin, Djani Maršan, Miro Ungar, Lidija Percan, Edvin Fliser, Tatjana Dremelj, Miran Zadnik, Alfi Nipič, Elio Pisak in drugih.

Sorodne novice

24.7.2021

Poletna noč v Portorožu: Stoječim ovacijam ni bilo videti konca

19.7.2021

Boštjan Pertinač: Zgodba nastanka Plime je precej smešna

19.7.2021

Sebastian se skozi glasbo sprašuje, če je ljubezen sploh obojestranska?

18.7.2021

Nagrajena Saša Lešnjek se sprašuje, kaj bi svet brez upanja

16.7.2021

To je skladba za vse none, babice, ome tega sveta, pravijo Gedore

Facebook

Twitter